Nyheter

Bildet viser en spansk barnehagelæer sammen med norske barn i Sandvedhaugen barnehage.

– Skal alle gå ut og leke selv om det regner?

Spanske og engelske barnehagelærere fikk mulighet til å «skygge» sine norske kolleger i en barnehage i Sandnes gjennom aksjonsforskningsprosjektet ToWe. Det ble en uke med morsomme øyeblikk, og deling av gode praksiser.

Studentgründerne Nina Fagerheim Åmodt (f.v.), Elen Haugs Langvik, Andreas Smith og Bjørn Lorentzen

Studenter får millionstøtte

Tidewave har laget en smart vendemadrass til helsesektoren. Nå får de én million kroner fra Forskningsrådet for å videreutvikle madrassen.

Student-gruppe på campus

SiS er nest best likte studentsamskipnad i landet

Studentene blir stadig mer fornøyde med Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS). En undersøkelse gjort av Kantar TNS, gir ny toppnotering, og viser at det bare er studentene i Agder som er mer fornøyde med studentsamskipnaden sin.

Studentar feirar fullført bachelorgrad ved Universitetet i Stavanger.

Ferske ingeniørar feira fullført grad

Over 200 bachelorkandidatar ved Det teknisk-naturvitskapelege fakultet markerte høgtideleg at studia no er avslutta.

Info fra IT

Globalt dataangrep

Vi har ingen indikasjoner på at UiS er rammet av det globale dataangrepet som startet fredag ettermiddag.

Bildet viser Leif Inge Tjelta og Anja Berggård Endresen.

Gullmedalje til Sprek-prosjektet

I flere år har dosent Leif Inge Tjelta ved UiS fått folk i form gjennom sprek-prosjektet. I dag fikk han gullmedalje for sin iherdige innsats.

Racerbil omkransa av studentar.

Fartsvedunder klart for Silverstone

Racerbilen «Fenrir» går frå 0 til 100 km/t på tre sekund. Studentar har brukt ni månader og 40.000 arbeidstimar for å få klar årets doning.

Tre menn på plattform.

Vann tur offshore

Ein ide om å bruke påskeliljers oppbygning for betre tryggleik i olje- og gassindustrien, sendte masterstudent Wonmin Jeong til Edvard Grieg-plattforma.

Bildet viser førsteamanuensis Anita Berge ved Universitetet i Stavanger.

Rekordmange deltok på Barnehagekonferansen

Hele 646 ansatte i barnehager, barnehageeiere og andre tok torsdag turen til UiS få med seg Barnehagekonferansen. På konferansens agenda stod den nye rammeplanen, og hvordan den skal innføres i barnehagene.

Fem UiS-studenter som deltar i PetroBowl.

Studenter videre i petroleumskonkurranse

Som eneste skandinaviske lag gikk UiS videre fra den europeiske finalen i PetroBowl. I oktober kjemper de mot studentlag fra resten av verden om å bli verdensmestre i petroleumskunnskap.

Bildet viser studenter fra Institutt for musikk og dans.

Morgendagens musikere opptrer som solister

– Publikum kan forvente seg å se mange unge og talentfulle musikere på scenen, både som solister og i orkesteret generelt, forteller Thomas Rimul, som dirigerer Bjergsted symfoniorkester med solister fredag 5. mai i Lille konsertsal.

Hender som tar imot vannstråle

37ºC Young

Start UiS deltar som arrangør under 37ºC Life Science Technology Conference & Exhibition. Det er en nystartet konferanse innen Helseteknologi og Biovitenskap. Vår oppgave er å være et møtepunkt for studentene og næringslivet. Altså, stå for et young-program; YOUNG 37ºC.

To studenter i refleksvester viser fram en mobiltelefon i en tunnel.

Tester app for nødsituasjoner i tunneler

Data-studentene Endre Helland og Thomas Johnsrud har utviklet en app som hjelper bilister i sikkerhet dersom det oppstår en nødsituasjon i en tunnel. Tidligere i vår testet de appen i Ryfast.

Flagg halv stang

Ole Bjørn Rongen bisettes

Ole Bjørn Rongen bisettes 28. april fra Stavanger krematorium.

Bildet viser Benedikt Jager under en bokpresentasjon.

– Alfred Hauge byr på overraskelser

Forskere ved UiS er aktuelle med bok om Alfred Hauges omfattende forfatterskap. – Mange ville nok blitt overrasket over hvor stort spenn det er i hans forfatterskap, forteller Benedikt Jager, medredaktør av boka «Mellom sky og havsens grunner».

Studenter viser fram geolaben på UiS.

Bedring i søkingen til oljestudier

Nedgangen for oljerelaterte studier kan være over, viser årets søkertall fra Universitetet i Stavanger (UiS). Enkelte studier har markert oppgang, og interessen fra utenlandske søkere stiger kraftig.

Student-registrering

Rekordsøkning til Universitetet i Stavanger

Antallet studiesøkere til UiS er i år 14.135, som er rekord. Det viser tall fra Samordna opptak og de lokale opptakene ved UiS.

Studenter på byplanlegging ved Universitetet i Stavanger.

Studenter med framtidens energiløsning for campus

Masterstudenter på Byplanlegging har dokumentert at Ullandhaug i 2040 kan være selvforsynt med energi fra sol, vind og bergvarme. Nå håper de politikerne tar ballen.

UiS karriereside

Finn ledige stillinger og oppgaver på vår karriereside

Er du ute etter en jobb eller kanskje tips til bachelor- og masteroppgaven?

Ole Bjørn Rongen

Ole Bjørn Rongen til minne

Ole Bjørn Rongen, Kina-kjennar, NRK-journalist, universitetslærar, forskar og forfattar, er død, 70 år gammal.