Doktorpromosjon Årsfest 2016

Velkommen til Årsfest 2017

Studenter, ansatte og annet publikum er invitert til årsfest i Tjodhallen, mandag 30. oktober kl. 13.00. Det blir seremoni med promosjon av doktorer, festtaler, prisutdelinger og underholdning.

Bilde av Ketil Knutsen.

Har skrevet Europas beste læreverk i historie

– Vårt mål var at elevene skulle lære å bruke historie selv for å forstå egen samtid, samt være kritisk til kilder og andres bruk av historie, sier Ketil Knutsen, førsteamanuensis i historiedidaktikk ved UiS.

Brannøvelse på UiS

Brannøvelse 18. oktober

I dag kl. 10.50 var det brann og rømningsøvelse for studenter og ansatte i alle bygningene på Ullandhaug.

Illustrasjon til Studentvalget 2017 ved UiS - tegning av figurer foran valgurne

Studentvalget 2017

Mandag 16. oktober starter Studentvalget 2017! Bruk stemmeretten din og sørg for studentdemokrati i praksis.

StOr-leder Jørgen Sjøberg

Studenter lanserer Studenttelefonen

I mars 2018 starter studentorganisasjonen StOr en hjelpetelefon og chattetjeneste for studenter ved UiS og i Stavanger-regionen. Slik vil de bedre studentenes psykiske helse.

Masterstudent Sriffi Zukhrufany låner nettbrett på universitetsbiblioteket.

Lån et nettbrett

Norges første Hublet, en utlånstjeneste for nettbrett, er nå tilgjengelig på Universitetsbiblioteket.

Anders Holen.

Fotballspillere løper mer når de vinner

Viking-spillerne løp 600 meter lengre i kamper de vant sammenlignet med kamper laget tapte. Det viser en bacheloroppgave fra UiS.

Rektor Marit Boyesen stod for den formelle åpningen.

Skal utforske og lære å ta i bruk digital teknologi i læringssituasjoner

Flere studier påpeker at det er et stort gap mellom hva lærerstudenter tilegner seg av digital kompetanse og hva slags behov det er i skolen. Det skal Digitalt didaktisk verksted (DDV), som nylig ble åpnet, gjøre noe med.

De ulike representantene i NORDRANET.

Det første dramakonsortiet av sitt slag i Norge

– Det nasjonale fagmiljøet i drama og teater vil styrkes gjennom dette nettverket, sier Anna S. Songe-Møller ved UiS om nettverket NORDRANET som hun leder, det første Erasmus+ mobilitetskonsortiet i høyere utdanning i Norge.

Bildet viser to gutter i lek i en barnehage.

Kjønnsrollene lever i beste velgående i norske barnehager

Barnehageansatte forventer at guttene skal være fysiske og aktive i leken, mens jentene i større grad skal være stille og rolige, viser ny studie.

Bildet viser en gutt som leser i en bok.

Vi overvurderer hvor godt vi leser på skjerm

Vi tror at vi forstår bedre når vi leser på skjerm, men det viser seg at vi gjerne bruker kortere tid og forstår tilsvarende dårligere sammenlignet med papirlesing.

Tom Ryen og Inger Bjørkum Leigvold spretter kaken som symboliserer åpen data.

Lanserte ny master i Data Science

Universitetet i Stavanger fortsetter sin satsing på IKT-studier. Høsten 2018 starter en ny master i Data Science.

Nina Fagerheim Åmodt (t.v.) og Elen Haugs Langvik (t.h.) i Tidewave mottok prisen. Prisutdeleren er Stephan Christgau fra Novo Seeds.

Til topps i Startup World Cup

UiS-studentene i Tidewave gikk helt til topps med det beste gründerprosjektet innen helseteknologi i en verdensomspennende studentkonkurranse.

Bilde fra Torget i Stavanger, som er tema i ny masteroppgave fra Universitetet i Stavanger.

Fakta på bordet om utskjelt torg

Torget i Stavanger er ikke så folketomt som mange vil ha det til. Men det må tas grep om det igjen skal bli yrende folkeliv, viser en fersk masteroppgave i byplanlegging.

Bildet viser ein lærarstudent saman med fleire elevar.

10 tips for å hjelpe dei sterke elevane

Når ein lærar er tvungen til å velje mellom å hjelpe den sterke eller den svake eleven, fell ofte valet på sistnemnte. Ein ny studie gjev lærarar tips om korleis dei betre kan hjelpe sterke elevar.

Morten Søyland Kristensen ved Universitetet i Stavanger.

Rekordstor interesse for konferanse for matematikklærerutdannere

UiS var i år vertskap for den årlige etterutdanningskonferansen for matematikklærerutdannere som samlet rekordmange deltagere fra hele landet. – Det ble en svært vellykket konferanse, sier Tone Bullien som har ledet konferansearbeidet.

To studenter samarbeider

EU-støtte til master i sosialt arbeid

Institutt for sosialfag har fått EU-støtte for å forlenge sitt europeiske masterprogram i sosialt arbeid med familier og barn. UiS overtar som koordinator for prestisjeprogrammet i 2018.

Gutt med stein, hammer og hjelm foran en plakat med ordene framtidens geologer.

Masterstudenter arrangerte geologiens dag for barn

Mer enn 130 nysgjerrige tok turen til universitetet blant annet for å lage sitt eget fossil og lære mer om mineraler og geologi under Geologiens dag forrige helg.

Bilde av Odd Einar Olsen som holder forsker standup på Kåkå.

Klart for forskningsfestival

Hvordan står det til med feminismen i 2017? Og hva mener egentlig UiS om det grønne skiftet? Forskningsdagene skal både gi svar, og få deg til å stille nye spørsmål.

Dekan Øystein Lund Bø overrekker iPad til student Svein Kåre Dahle ved Universitetet i Stavanger.

Vant iPad

Student Svein Kåre Dahle ble trukket ut som den heldige vinneren av en iPad blant deltagerne i spørreundersøkelsen i forbindelse med campusutviklingsprosjektet.