Nyheter

Bildet viser student Maria Thorisdottir som kaster en ball i en gymsal på campus Ullandhaug.

– Spennende å lære om hvordan kroppen fungerer

Til sommeren spiller forhåpentligvis Maria Thorisdottir (24) for Norge i EM i fotball for kvinner. I tillegg til å være toppidrettsutøver, studerer hun bachelor i idrett ved UiS. – Det er utrolig sosialt og spennende, sier hun.

Fadderstyret og fadderledere 2017.

Hva fadderlederne lærte om på hyttetur

Hvert år sender Fadder alle fadderlederne fra de ulike linjene på hyttetur for at de skal være bedre forberedt på situasjoner som kan oppstå under fadderuka, og for at de skal videreformidle informasjon videre til sine faddere. Lurer du på hva årets fadderledere lærte om da vi var på hyttetur?

Bildet viser et barn i en garderobe i en barnehage.

Stor forskjell på måten foreldre blir møtt

Foreldre mener variasjonen er stor i måten de blir møtt når de henter barna i barnehagen. Det viser en masteroppgave om hentesituasjonen i norske barnehager.

Fire studenter rundt et bord.

Rett i jobb etter masteren

Utdanning som kombinerer ingeniør- og økonomifag er populær. Disse fire INDØK-studentene har fått jobb før de er ferdige med studiene.

Bildet viser studenter i aksjon på teaterscenen.

Teater kan forebygge undertrykking

Gjennom å bruke ulike teaterformer kan vi øve oss på å ta hovedrollen i våre egne liv. Forskere ved UiS har undersøkt hvordan drama kan være et virkemiddel for innvandrere i Norge for å finne tilbake til sin egen identitet.

Julia Katarzyna Leikvoll

Slik kan nybegynnere lære å spille etter noter raskere

Prinsipper fra grunnskolens leseopplæring kan hjelpe nybegynnere til å mestre notelesing. Det viser doktorgradsarbeidet til Julia Katarzyna Leikvoll som fredag 17. mars 2017 disputerer ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger.

Bildet viser lærerstudent Ida Kinden Jonassen med datteren Conrandine.

Skrev bok om å miste et barn

– Hva skulle jeg fortelle datteren min om storebroren hun aldri fikk møtt? Lærerstudent Ida Kinden Jonassen (24) hadde ingen svar å gi datteren Conrandine. Løsningen ble å skrive en bok om barnet som døde altfor tidlig.

Datastudenter på UiS har laget en nettjeneste for skolen

Datastudenter laget digital skolerute

Seks IT-studenter fra UiS gjør det enklere for både elever og foreldre å følge med i skoleårets undervisnings- og fridager. Nettløsningen er på vei inn i flere store kommuner i Norge.

Halve Ugå-styret 2017.

12 dagers Ugå

Alt er relativt. 15. mars kjører Ugå-styret i gang en uke som strekker seg over hele 12 dager. Sånn kan det gå når hele byen vil være med på festival og ikke minst når man må sette opp ekstrakonserter med Janove.

Bildet viser grunnskolelærerstudent Kristi Nordbø.

– Ville reist på utveksling hvert år

Lærerstudent Kristi Nordbø (26) reiste på utveksling til Barcelona forrige semester. – Jeg ble kjent med så mange flotte mennesker, spesielt i studentblokken jeg bodde i. Vi ble som en liten familie, og jeg savner ofte fellesskapet, sier hun.

Aase Eikeland Svendsen

2 500 gjestet universitetet på Åpen dag

Det var solskinn og mye liv på Ullandhaug campus da universitetet åpnet dørene for skoleelever og andre nysgjerrige på Åpen dag 7. mars.

Erik Midtbø Kvamme

Stortrivst med lov og rett

Juridisk metode er etterspurd i alle delar av samfunnet. Jusstudent Erik Midtbø Kvamme valde Rettsvitskap fordi det gir varierte arbeidsmoglegheiter og fordi han vil bidra til gode løysingar.

Arne Sigve Nylund, konserndirektør for norsk sokkel i Statoil holder gjesteforelesning

Statoil-sjefen til studentene: «Vi trenger dere!»

Statoils sjef for norsk sokkel har 34 år bak seg i petroleumsnæringen. Under Åpen dag på UiS oppfordret Arne Sigve Nylund studenter og studiesøkere til å bli med videre på ferden.

Canvas-logo

Eksporter fagstoff fra It's learning til Canvas

Nå kan du begynne å hente ut filer og fagstoff fra It's learning, som du ønsker å bruke videre i det nye systemet Canvas. Dette må gjøres innen 31. juli.

Bilde av Klaus Mohn og Jan Hauge med diplom

To uker igjen til å foreslå kandidater til Formidlingsprisen

Fristen for å nominere en student eller ansatt til Formidlingsprisen 2016,ved UiS eller IRIS, er 22.mars 2017.

I tv-studio.

Hektisk og lærerikt nyheitsprosjekt

Mediestudentar ved UiS driftar ein av Rogalands største nyheitsredaksjonar. I to veker sender dei daglege direktesendingar på radio og TV, pluss nettavis.

Bildet viser Eline Melgalvis, Dag Husebø og Morten Wensberg.

– En gave til hele musikkmiljøet

Dirigentprogrammet «Opptakt» får 450.000 kroner fra Dextra Musica. – Vi ser en stor verdi i og behov for et slikt program, sier Eline Melgalvis i Sparebankstiftelsen.

Bildet viser to arbeidarar på eit lager.

– Er arbeidsinnvandring ei samfunnsoppgåve?

Ein fersk rapport om arbeidsinnvandring til Vestlandet syner at dersom arbeidsinnvandrarar skal bli ein varig ressurs, må det leggast til rette for at dei vert medborgarar på lik linje med andre innbyggjarar. Då må fleire enn arbeidsgjevarane på banen.

Hånd med jord og en plante

Husk frist 1. mars for idébidrag til Venture cup

Alle studenter kan sende inn en idé til Venture Cup 2017 innen 1. mars og du får hjelp og støtte til å realisere den samt delta i en spennende konkurranse.

Åpen dag 2016, sykepleierstudent tar blodprøve av besøkende.

Velkommen til Åpen dag på UiS

Lyst å være student for en dag? Tirsdag 7. mars åpner Universitetet i Stavanger dørene for alle som er nysgjerrige på studentlivet eller ønsker faglig påfyll.