Elise Ottesen Jensen hus.

Påminnelse: Hva? Hvorfor? Hvem? - Seminar om utdanningsledelse

Påminnelse om seminar om utdanningsledelse ved UiS tirsdag 24. april. Her vil du blant annet få innføring i studieprogramledelse og utdanningsledelse, og få vite mer om hva universitetslærerarbeidet dreier seg om.

Illustrasjon til søkertallene for UiS april 2018

Rekordsøkning til Universitetet i Stavanger

14.736 studiesøkere har Universitetet i Stavanger (UiS) som førstevalg i år, viser tall fra Samordna opptak, det lokale opptaket og internasjonalt opptak ved UiS. Det er rekord.

Studentene (fra venstre) Narges Karimi, Kenny Kaluiji, Lovise Hetland og Rafael Rosales syns felttur er lærerikt og inspirerende.

Fordyper seg i vind

Studenter og ansatte dro til Egersund vindpark for å studere vindenergi på nært hold. Studentene er samstemte: Felttur er gøy og lærerikt.

NORINT-studenten Silviya Dragolynbova, opprinnelig fra Bulgaria, er i dag FN-delegat for Etiopia, sammen med makker Gabrian Chipeu.  De er spente før dagens første innlegg.

Løser verdensproblemer og lærer norsk

Internasjonale UiS-studenter løser en av verdens mest alvorlige og fastlåste konflikter, samtidig som de lærer norsk.

2018 laget fra UiS: Juan Manuel Cadena Zetina, Kenneth Løland, Jakub Frankiewicz (leder), Attila Nagy og Subhankar Choudhury.

UiS-petroleumstudenter er europeiske mestere

Det ble en skikkelig finale-thriller da laget fra UiS tok seieren i den europeiske Petrobowl-konkurransen forrige uke.

Prosjektleder Siri Kalvig og forsker Helleik Syse ønsker å bruke UiS campus som testarena for fremtidige energiløsninger.

Samarbeider om en grønnere fremtid

Samarbeid er viktigere enn noen gang. Det var budskapet under Future Energy Hub sitt offisielle kick-off, 12. april.

Sentralbanksjef Øystein Olsen

Utsikter for norsk økonomi - gjesteforelesning ved Sentralbanksjef Øystein Olsen

I anledning besøk fra sentralbanksjef Øystein Olsen inviterer Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger (HHUiS) alle interesserte til Sentralbanksjefens gjesteforelesning på UiS torsdag 12. april.

Illustrasjon byplanlegging

Velkommen til studentpresentasjoner fra Byplanlegging

Studenter fra emnene ’Counter-terrorism measures in urban areas’ og ’Sustainable city regions’ skal presentere sine funn 17. april. Alle er velkomne til å høre presentasjonene, og delta i diskusjon rundt funnene som er gjort.

Stina Kjelstad cover til albumet  «Home»

Plateslepp med UiS-studentar

Torsdag 12. april slepper artist og tidlegere UiS-student Stina Kjelstad albumet «Home». 13 av de 14 musikarane som deltar på CD-en er også anten noverande eller tidlegare studentar ved Fakultet for utøvande kunstfag.

bilde fra kantine

SiS sine kaféer holder stengt 13. april

Fredag 13. april holder alle SiS sine kaféer stengt, med unntak av Optimisten i Kjølv Egelands hus.

Jan Hauge deler ut Formidlingsprisen for 2016, som gikk til Janne Stigen Drangsholt

Foreslå kandidater til Formidlingsprisen

Det er på tide å foreslå kandidater til Formidlingsprisen 2017. Fristen for å nominere en student eller ansatt ved UiS eller IRIS er 15. april 2018.

Hoppende glade studenter på campus Ullandhaug.

Spør oss!

Har du spørsmål om studier eller studentliv? På onsdag 11. april svarer engasjerte studenter og ansatte ved UiS på alle typer spørsmål fra studiesøkere i nettmøte hos Stavanger Aftenblad.

Arne Rettedals hus

Brannalarm i Arne Rettedals hus i dag

Brannalarm i Arne Rettedals hus i dag kl 10:07 Brannalarmen ble utløst av en kommunikasjonssvikt i forbindelse med testing av sprinkleranlegget. Statsbygg beklager feilen og ulempene brannalarmen medførte.

Kjølv Egelands hus

Brannalarm i Kjølv Egelands hus i dag

Brannalarm i Kjølv Egelands hus i dag kl 11:52 i E-450 D. Brannalarmen ble utløst av røyking av e-sigarett. UiS beklager ulempene brannalarmen medførte.

Folken 30 år

I 1988 fikk studentene i Stavanger sin egen bystue, sitt Folken.

Foreslå kandidater til Formidlingsprisen

Kjølv Egelands hus

Brannalarm i Kjølv Egelands hus

Brannalarm i Kjølv Egelands hus i dag kl 9:14 Brannvesenet var på stedet. Det ble ikke funnet brannsted. Brannalarmen ble utløst av detektor i en trappeoppgang i D-bygget: enten av feil i en detektor eller av damp fra e-sigarett. UiS beklager ulempene brannalarmen medførte.

Jarmund Veland

Vant pris for dokumentar om Jarmund Veland

Prisen for beste film under Amandusfestivalen gikk til Fredrik Dahle Vedholm og hans dokumentar «Mere min», som skildrer Jarmund Veland sin siste tid med familien.

Tuula Skarstein og Irene Stranden Løvdal har utviklet nye apper om artskunnskap.

Har pensum med seg i lomma

Når studentene skal lære seg navnene på nye arter i naturfagen, kan de bare fiske opp mobilen fra lomma. Dette drar de nytte av i undervisningen, men også på fest.

Fra venstre: Kristine Heggernes Åstveit, Julie Vastveit, Tone Madelen Amundsen og Benedicte Hide.

Hvorfor blir fisken skadet av oljesøl?

En gruppe kjemistudenter ved Universitetet i Stavanger jobber med å finne ut hvilke stoffer fra oljesøl som er mest giftige for fiskene i havet.