Info fra IT

Vedlikehold av utskriftssystem

Utskriftssystemet på UiS vil bli tatt ned for vedlikehold på mandag 18.06 kl. 15.00-16.00 og tirsdag 19.06 kl. 10.00-13.00.

Byplanleggingsstudentene Eileen Selland og Eivind Knutsen har sett på om HjemJobbHjem-ordningen fører til en endring i folks reisevaner.

Hvordan skal vi forme fremtidens byer?

Masterstudentene i byplanlegging presenterte fredag 15. juni sine oppgaver. De tar alle for seg høyaktuelle tema, slik som autonome kjøretøy, nær-nullenergibygg og bruk av grøntområder.

Maria Rossland mottar rose, avslutning grunnskolelærer

Avslutningsmarkering for grunnskolelærerutdanningen

Det er den tiden av året igjen. Avgangsstudenter over hele landet feirer at de endelig er ferdigutdannede, og forhåpentligvis klare til å gå ut i fulltidsjobb og praktisere det de har lært i løpet av studietiden. Grunnskolelærerstudentene ved Universitetet i Stavanger er intet unntak, og onsdag var det deres tur til å markere begivenheten de har ventet fire år på.

Å handle i en alvorlig uønsket situasjon/nødsituasjon

De lange minuttene før nødetatene er her på UiS – må du være forberedt på å håndtere. Hvordan, finner du beskrevet i sjekkliste/tiltakskort for undervisnings- og møterom på UiS

Olaug V. Bollestad (KrF). Foto: Stortinget

9 mill til stipendiatstillingar og 100 plassar på sjukepleie

Forliket om revidert nasjonalbudsjett mellom regjeringspartia og KrF gir 9 millionar kroner til stipendiatstillingar ved UiS, UiA og Nord, samt 100 plassar på sjukepleie. UiS kan ta 25 plassar.

Semesterstart på campus Ullandhaug

Velkommen til offisiell semesteråpning 2018

Den offisielle semesteråpningen ved Universitetet i Stavanger er en flott start på studentlivet og et nytt akademisk år. Velkomstseremonien setter også startskuddet for Fadderfestivalen.

Arne Rettedals hus

Brannalarm i Arne Rettedals hus i dag

Brannalarm i Arne Rettedals hus i dag kl 08:05 Brannalarmen ble utløst av trykkfall på vanntilførselen fra Stavanger kommune. UiS beklager feilen og ulempene brannalarmen medførte.

Bilde av fakultetsdirektør Gro Sokn og dekan Øystein Lund Bø ved TN.

Sofadrøs med dekan og fakultetsdirektør

29. mai inviterer dekan Øystein Lund Bø og fakultetsdirektør Gro Sokn studentene ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet til sofamøte.

Fire studenter og en lærer i samtale rundt et bord.

Emne i profesjonsveiledning

I høst starter et nytt samlingsbasert emne innen profesjonsveiledning. Emnet opprettes som et valgemne knyttet til masterprogrammet i helsevitenskap, men tilbys også som et åpent enkeltemne for å møte behov om økt veiledningskompetanse i samfunnet, samt for å kvalitetssikre veiledning i praksisstudier.

Ladeplasser for el-biler.

Dobler antall ladeplasser for el-bil

Denne uken åpnet 16 nye ladeplasser for el-bil ved Hagbard Line-huset. Her kan studenter og ansatte lade gratis på dagtid.

Sean Denham og Theo Gill under domkirken i Stavanger

Leter etter 1000 år gamle siddiser

Under Stavanger domkirke leter arkeologer etter spor av de som bodde her før oss. Ei tann, en bit av ei kiste, en liten bit tekstil med hår på skal gi noen svar, og kanskje også flere spørsmål.

Grunnskolelærerstudenter har startet med en spennende form for undervisning i svømming.

– Revolusjonerer svømmeundervisningen

Lærerstudenter ved UiS har en litt annerledes svømmeundervisning. De filmer hverandre med nettbrett og mobil for å forbedre egen svømmeteknikk.

Studenter på byplanlegging.

Miljøvennlige anti-terror-tiltak

Masterstudenter på byplanlegging har løsninger for hvordan universitets- og sykehusområdet kan være både bærekraftig og trygt.

Kvinne snakker med mennesker rundt et bord.

Kvinnelige ledere tar innpå

To av tre ledere er menn. I løpet at en generasjon vil kjønnsforskjellen være borte, tror forskere.

Elise Ottesen Jensen hus.

Påminnelse: Hva? Hvorfor? Hvem? - Seminar om utdanningsledelse

Påminnelse om seminar om utdanningsledelse ved UiS tirsdag 24. april. Her vil du blant annet få innføring i studieprogramledelse og utdanningsledelse, og få vite mer om hva universitetslærerarbeidet dreier seg om.

Illustrasjon til søkertallene for UiS april 2018

Rekordsøkning til Universitetet i Stavanger

14.736 studiesøkere har Universitetet i Stavanger (UiS) som førstevalg i år, viser tall fra Samordna opptak, det lokale opptaket og internasjonalt opptak ved UiS. Det er rekord.

Studentene (fra venstre) Narges Karimi, Kenny Kaluiji, Lovise Hetland og Rafael Rosales syns felttur er lærerikt og inspirerende.

Fordyper seg i vind

Studenter og ansatte dro til Egersund vindpark for å studere vindenergi på nært hold. Studentene er samstemte: Felttur er gøy og lærerikt.

NORINT-studenten Silviya Dragolynbova, opprinnelig fra Bulgaria, er i dag FN-delegat for Etiopia, sammen med makker Gabrian Chipeu.  De er spente før dagens første innlegg.

Løser verdensproblemer og lærer norsk

Internasjonale UiS-studenter løser en av verdens mest alvorlige og fastlåste konflikter, samtidig som de lærer norsk.

2018 laget fra UiS: Juan Manuel Cadena Zetina, Kenneth Løland, Jakub Frankiewicz (leder), Attila Nagy og Subhankar Choudhury.

UiS-petroleumstudenter er europeiske mestere

Det ble en skikkelig finale-thriller da laget fra UiS tok seieren i den europeiske Petrobowl-konkurransen forrige uke.

Prosjektleder Siri Kalvig og forsker Helleik Syse ønsker å bruke UiS campus som testarena for fremtidige energiløsninger.

Samarbeider om en grønnere fremtid

Samarbeid er viktigere enn noen gang. Det var budskapet under Future Energy Hub sitt offisielle kick-off, 12. april.