Studenter viser fram geolaben på UiS.

Bedring i søkingen til oljestudier

Nedgangen for oljerelaterte studier kan være over, viser årets søkertall fra Universitetet i Stavanger (UiS). Enkelte studier har markert oppgang, og interessen fra utenlandske søkere stiger kraftig.

Student-registrering

Rekordsøkning til Universitetet i Stavanger

Antallet studiesøkere til UiS er i år 14.135, som er rekord. Det viser tall fra Samordna opptak og de lokale opptakene ved UiS.

Studenter på byplanlegging ved Universitetet i Stavanger.

Studenter med framtidens energiløsning for campus

Masterstudenter på Byplanlegging har dokumentert at Ullandhaug i 2040 kan være selvforsynt med energi fra sol, vind og bergvarme. Nå håper de politikerne tar ballen.

UiS karriereside

Finn ledige stillinger og oppgaver på vår karriereside

Er du ute etter en jobb eller kanskje tips til bachelor- og masteroppgaven?

Ole Bjørn Rongen

Ole Bjørn Rongen til minne

Ole Bjørn Rongen, Kina-kjennar, NRK-journalist, universitetslærar, forskar og forfattar, er død, 70 år gammal.

Skisse av nye SUS på Ullandhaug.

Seminar om framtidens Ullandhaug

Studenter på byplanlegging har sett inn i glasskulen. Onsdag 19.april inviterer de til seminar om bærekraftige transport- og energiløsninger.

Bildet viser en lærerstudent i praksis sammen med elever på en ungdomsskole.

Slik blir de nye lærerutdanningene

Til høsten vil alle som begynner på en grunnskolelærerutdanning ved Universitetet i Stavanger være masterstudenter. – Det nye studiet skal utdanne lærere som er godt kvalifiserte til å møte en mangfoldig og sammensatt skole i rivende utvikling.

Bildet viser Rune Furøy Johansen som dirigerer et ensemble.

Nyetablert blåeseensemble vant sin divisjon i NM janitsjar

De ble stiftet for et år siden med ett mål for øyet – nemlig å delta i NM janitsjar. Men det nyetablerte ensemblet Bjergsted Blåseensemble deltok ikke bare i mesterskapet, de stakk like greit av med seieren i 2. divisjon.

Ole Martin Ølmheim

Revisoren som ble gründer

Som nyutdannet revisor fikk Ole Martin Ølmheim jobb hos KPMG. Fritiden brukte han til å utvikle en sporingsenhet til sykler. Nå er han daglig leder for Bikefinder som lanseres i hele Skandinavia.

Illustrasjonsbilde av campus Ullandhaug

Har du spørsmål om studier eller studentliv?

På tirsdag 11. april svarer engasjerte studenter og ansatte ved UiS på alle typer spørsmål fra studiesøkere i nettmøte hos Stavanger Aftenblad.

Fire studenter foran dataskjermer.

Landets beste geofag

UiS har landets beste geofag-studium, ifølge Studiebarometeret. Her sier studenter fra hele landet sin mening om studiekvalitet og læringsmiljø.

Studenter og ansatte rundt et bord.

Lunsjer med dekanen

Dekanen på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet vil vite hvor skoen trykker i studenthverdagen. Derfor inviterer han linjeforeningene på lunsj.

Helge Bøvik Larsen

Ny prodekan for forskning på TN-fakultetet

Professor Helge Bøvik Larsen er oppnevnt som prodekan for forskning ved det Teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Han tiltrer stillingen 1. august.

Brannalarm i Arne Rettedals hus

Brannalarm i Arne Rettedals hus kl 9:32 idag.

Prorektor Dag Husebø

UiS skal utvikle digital campus

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har tildelt UiS 7,5 millionar kroner til utvikling av digital campus.

Sigbjørn Groven, Erik Stokkeland og Kristine Grude foran datamaskinene hos Futurehome.

Gründere med smarthjem til alle

I studietiden hadde Erik Stokkeland «fest-knapp for å styre diskolys, persienner, musikk og prosjektor. I dag har 3000 brukere kontroll over lys, temperatur og alarmer gjennom oppfinnelsen hans.

Helene Hallre

Ung hotellsjef med lang erfaring

UiS-alumni: Helene Hallre (31) er hotellsjef for Radisson Blu Royal Hotel i København. Bachelorgraden i hotelledelse tok hun på UiS.

Illustrasjon av Stavanger-regionen som fyrtårn gjennom Triangulum-prosjektet

Dette betyr smartby-prosjektet for deg!

UiS er blant deltakerne i smartby-prosjektet Triangulum, men hva betyr dette egentlig for regionens innbyggere? Snurr flunkende ny film om prosjektet her!

Bildet viser en lærer sammen med flere elever, der en elev sitter og henger med hodet.

App skal hjelpe lærerstudenter å oppdage seksuelle overgrep

Som lærer kan det dukke opp situasjoner der det finnes få, eller ingen fasitsvar på hvordan man løser. For hvordan angriper man vanskelige temaer som seksuelle overgrep? Det skal en app utviklet ved UiS hjelpe framtidige lærere med.

Bildet viser professor Daniel Röhm ved institutt for musikk og dans.

– Det går så fort at det er absurd

Daniel Röhm blir hyllet for sin innspilling «Dohnányi Piano Works» i en rekke anmeldelser. En plate som både var utfordrende og utmattende å jobbe med, forteller pianistprofessoren. – Det går fort fra romantisk til hardt, sier han.