Åpen dag 2016, sykepleierstudent tar blodprøve av besøkende.

Velkommen til Åpen dag på UiS

Lyst å være student for en dag? Tirsdag 7. mars åpner Universitetet i Stavanger dørene for alle som er nysgjerrige på studentlivet eller ønsker faglig påfyll.

Nettmobbing, illustrasjonsbilde

Mobbing i høyere utdanning

Studentorganisasjonen i Agder har i samarbeid med Pedagogisk utviklingssenter og UiA laget et forskningsprosjekt som tar for seg mobbing i høyere utdanning. StOr oppfordrer alle studenter ved UiS til å delta i spørreundersøkelsen.

Semesterstart UiS - vinner av Formidlingsprisen til Klaus Mohn

Foreslå kandidater til Formidlingsprisen

Det er på tide å foreslå kandidater til Formidlingsprisen 2016. Fristen for å nominere en student eller ansatt ved UiS eller IRIS er 22.mars 2017.

Marit Boyesen og Terje Søviknes.

Statsråden til petroleumsstudentene: «Dere er framtiden»

Olje- og energiminister Terje Søviknes lovpriste studentene som har valgt petroleumsfag under sitt besøk på Universitetet i Stavanger 21. februar.

Bildet viser Trond Korsgård og Morten Wensberg på dirigentseksjonen ved UiS.

Dirigentmiljø i vinden

Dirigentutdanningen ved Universitetet i Stavanger er i vinden som aldri før med flere nye studier og rekordmange søkere. – Det er spennende å få ta del i et så dynamisk miljø, sier nyansatt dirigentlærer Trond Korsgård.

Barnehagelærer utforsker skogen sammen med barn. Foto Steinar Figved

Slik kan barnehagebarn bli miljøbevisste

Hvalen som døde med magen full av plast har fått mange til å tenke miljø. En ny studie viser hvordan vi kan lære barn i barnehagealder om miljøvern.

Canvas forside

Overgangen fra itslearning til Canvas

I forbindelse med overgangen fra itslearning til Canvas, ble det 9. februar holdt to presentasjoner av Canvas. Nå kan du se presentasjonen.

Bildet viser studentene i praksis på en malawisk skole.

Ble sendt til Malawi for å ta praksis

Lærerstudenter ved UiS fikk forrige semester oppleve en litt annerledes praksisperiode enn de er vant med. De fikk være i praksis på en barneskole i det afrikanske landet Malawi i en hel måned.

Sykepleiestudent i samtale med pasient

Master i rus og psykisk helsearbeid

Mange med rusproblemer sliter med psykiske vansker. En god del med psykiske vansker har også rusproblem. Fra høsten kan UiS tilby en ny master som tar opp disse feltene både hver for seg og i sammenheng.

Bildet viser barn i Bamsebu barnehage som tester ut e-bøker.

Leser eventyr på nettbrett

I Bamsebu barnehage sitter barna oppslukt i nettbrettet når det er tid for historiefortelling. Barnehagen er med i et innovasjonsprosjekt om bøker og apper.

Bildet viser deltagere under Utdanningskonferansen.

Fersk forskning til skole og barnehage

Over 170 ansatte fra barnehager, skoler og andre utdanningsaktører i fylket deltok på Utdanningskonferansen for å få et innblikk i forskningen ved UiS.

Studenter lesesal UiS

Studiebarometeret klart

UiS hadde høyest svarprosent av alle universitetene på studiebarometeret 2016, som legges fram 6.februar. Studiebarometeret viser flere gode resultater for UiS, men resultatene gir samtidig tydelig signal om potensial for forbedringer.

Masterstudentene i økonomi og administrasjon – siviløkonomstudiet på Handelshøgskolen ved UiS som reiser til Rio de Janeiro: Tobias Otnes Brattebø, Iara Balo, Eirik Runestad og Christoffer Bore Haaland.

HHUiS studenter til Rio de Janeiro

Fire siviløkonom-studenter fra Handelshøgskolen ved UiS reiser mandag 6. februar på et fem ukers prosjektopphold til Rio de Janeiro i Brasil for datainnsamling til sine masteroppgaver.

Bildet viser Django Bates.

Åpne workshops og forelesninger med Django Bates

En av Englands mest anerkjente og spennende musikere, Django Bates kommer til Stavanger. Fra mandag 6. februar til torsdag 9. februar vil han holde workshops og forelesninger ved Institutt for musikk og dans i Bjergsted.

Studenter på barnehagelærerutdanningen på scenen.

Laget barnehageteater-festival for de minste

Onsdag 1. februar strømmet barnehagebarn fra Stavanger til Rogaland teater for å få med seg «barnehageteaterfestivalen». På scenen stod tredjeårsstudenter på barnehagelærerutdanningen ved UiS.

Portrett av Torbjørn Røe Isaksen

Vil ha kultur for kvalitet i høyere utdanning

Kunnskapsministeren vil lage en arena hvor høyskoler og universiteter skal konkurrere om midler for å utvikle bedre utdanninger. Slik vil han styrke kvaliteten i høyere utdanning. I dag legger han frem stortingsmeldingen Kultur for kvalitet i høyere utdanning.

Skjermbilde av forsiden - Canvas

Canvas vil erstatte itslearning

Uninett har vald Canvas som eit nytt læringsstøttesystem for sektoren. Det vil gje tilsette og studentar ved UiS fleire moglegheiter innan undervising og læring.

Helsesøster vaksinerer liten gutt

Ny master i helsesøsterfag

Den nye masteren skal ikke bare utdanne flinke helsesøstre til skoler og helsestasjoner, men også sikre mer forskning på barn og unges helse.

Erik Sandal får reise til NASA i regi av Mars Institute Student Chapter, UiS

Essay om stråling sendte Erik til NASA

Til sommeren går en liten drøm i oppfyllelse for datastudent Erik Sandal: Han får et to ukers opphold på NASA!

Sissel Haugdal Jore go Erna Fladmark.

SEROS-prisen til masteroppgave om terror

Erna Karine Kvame Fladmark får SEROS-prisen for sin masteroppgave om bruk av sannsynlighetsbegrepet i omtale av terrortrusler.