info fra IT

Mac: EndNote X8 tillegget for Word fungerer ikke etter siste Microsoft Office 2016 oppdatering

Microsoft har sluppet en oppdatering til Office 2016 for Mac (versjon 16.xx) som gjør at tillegget for EndNote X8 feiler i å laste inn når man starter Microsoft Word.

Studentassistent Eirik Midbøe Lunde tar imot en gruppe studenter.

Åpningstider for DDV våren 2018

DDV har nå åpnet igjen for våren 2018, og ønsker at så mange som mulig kommer og bruker verkstedet. I drop in-tiden er det bare å komme innom for å la deg inspirere eller lære å bruke ny teknologi.

Forny student logo

Mulig å søke støtte på inntil 1 million til studententreprenørskap

FORNY2020 er en del av Regjeringens satsing på studententreprenørskap. Gjennom Norges forskningsråd lyses det ut årlig inntil 25 millioner kroner til studententreprenørskap gjennom STUD-ENT.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på besøk hos studentinkubatoren ved UiS og Validé. Her får han demonstrert Asbjørn Rørviks strikkemaskin.

Student-gründere på speed-date med ministeren

– Hva? En strikkemaskin? Skal vi erstatte bestemødrene? Kunnskapsministeren fikk trigget nysgjerrigheten da han ble vist rundt i studentinkubatoren LevelUp.

Info fra IT

Nedetid data nettverk i AR-hus den 6. januar

På grunn av vedlikehold vil data nettverk være nede 6. januar fra klokken 09.00 til 18.00 i AR-hus Vest-Fløy alle etasjer, T-Fløy og G-Fløy. Dette gjelder også Wifi nettverk. Ø-fløy blir ikke berørt.

Studenter på campus.

30 studieplasser og en stipendiatstilling til UiS

Regjeringen har i dag tildelt nye studieplasser innen IKT og rekrutteringsstillinger. I tildelingen får UiS 30 studieplasser og en stipendiatstilling.

God jul fra UiS!

Bent Høie sammen med Iselin Nybø, Olaug Bollestad og Solveig Horne i atriet på Kjell Arholms hus.

Ny helsekommisjon til Stavanger

Den nye kommisjonen som skal undersøke alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenesten, skal ligge i Stavanger. Det kunngjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie på UiS 18. desember.

Bilde av politikere rundt en sykeseng med simuleringsdokke

Politikerne fikk se et hjerteinfarkt

Helseminister Bent Høie fikk høre om spennende forskning – og se et simulert hjerteinfarkt – da han besøkte Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten (SHARE) mandag 18. desember.

Bildet viser praksisfeltet sammen med ansatte ved UiS.

Lanserte rapport om skolebasert kompetanseutvikling

– Ungdomstrinn i utvikling er kommet til veis ende for UiS sin del, men vi håper at det gode arbeidet vil leve videre ute på skolene, uttalte Kåre Andreas Folkvord under lanseringen av rapporten Skolebasert kompetanseutvikling i partnerskap.

SIU logo

Erasmus-stipend til ansatte ved UiS

Erasmus+-stipendene skal bidra til kompetanseøkning for alle ansatte ved Universitetet i Stavanger. Det finnes midler til kurs og opplæring samt gjesteforelesninger hos partneruniversiteter. For studieåret 2017-2018 er det løpende søknadsfrist inntil midlene er fordelt.

Avbrutt eksamen på grunn av brannalarm

Brannalarmen ble utløst i Arkivenes hus under eksamen i PPU og eksamen måtte avlyses. Det arbeides nå med å finne en løsning for studentene som ble rammet av denne hendelsen.

Bildet viser glade barnehageforskere.

Jubler for barnehagesenter til UiS!

UiS blir tildelt 25 millioner til et nytt senter for barnehageforskning. – Dette er en gledelig nyhet som vil ha stor betydning for barnehagebarn i Norge, sier rektor Marit Boyesen.

Student som tester ut animasjon.

Søker studentassistent til arbeid med didaktisk verksted

Har du lyst å lære mer og prøve deg som veileder for andre studenter og ansatte innen bruk av teknologi i læringssituasjoner? Er du nysgjerrig på multimedial teknologibruk i barnehage og skole?

EU/EØS-minister Marit Berger Røsland , Foto: Fotograf Sturlason/UD

Siste nytt fra EU! Om utvikling i Europa og regjeringens europapolitikk.

EU/EØS-minister Marit Berger Røsland vil holde foredrag på UiS tirsdag 12. desember kl. 14,. Statsråden vil redgjøre om EUs utvikling, brexit og regjeringens europapolitikk.

Mann som snakker til forsamling.

Ny, digital møteplass mellom UiS og næringslivet

Nedgangen i oljebransjen har redusert næringslivets oppsøkende talentjakt på universitetet. Hvordan skal nå studenter og næringsliv holde kontakten?

Illustrasjonsfoto av studenter på eksamen

Ny forskrift fra 1. desember 2017

Fredag 1. desember trer ny Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Stavanger i kraft. Fra samme tid oppheves Forskrift om studier og eksamen ved UiS av 10. mars 2016.

Framtidens klasserom.

Lærerstudenter får fri tilgang til framtidens klasserom

Lærerstudentene ved Universitetet i Stavanger får nå et fortrinn mange vil misunne dem for. De får fri tilgang til Didaktisk digitalt verksted (DDV) – det eneste av sitt slag i Norge.

Avskjed av professor

På bakgrunn av flere henvendelser bekrefter Universitetet i Stavanger i Stavanger at styrets ansettelsesutvalg 24. november har truffet vedtak om å avskjedige professor Nils Rune Langeland.

Naturfagminuttet

Følg med på UiS' julekalender Naturfagminuttet

Naturfagminuttet er den tredje julekalenderen i rekken med videoer med realfagsforsøk fra UiS.