Shijia Ma og Herman Muriel

De har sommerjobb på lab'en

Shijia Ma og Herman Muriel har en sommerjobb utenom det vanlige. De skal tilbringe sommeren blant støv og krittprøver på geomekanikklaboratoriet ved Institutt for petroleumsteknologi.

Festkledde studentar på scenen.

Masteravslutning for studentar frå 38 land

Ein tredjedel av dei totalt 342 studentar som i år går ut med mastergrad frå Det teknisk-naturvitskaplege er utanlandske.

To studenter viser artiklene de vant pris for.

Pris til geologistudenter

Masterstudent Victoria C. F. Pettersen og doktorgradsstudent Sayyid Suhail Ahmad (begge fra Institutt for petroleumsteknologi) fikk henholdsvis første- og andreplass for sine artikler under en internasjonal konferanse nylig.

Canvas-logo

Eksporter fagstoff fra It's learning til Canvas innen 1. juli

Det begynner å nærme seg overgang til Canvas. Husk å hente ut filer og fagstoff fra It's learning, som du ønsker å bruke videre i det nye systemet Canvas. Dette må gjøres innen 1. juli.

Fra venstre: Grethe Foldnes, Camilo Andres Cardenas Medina, Iris Sok Yee Kam og Osama Abdulhafiz Assaf.

Best blant petroleumsstudentene

Et trekløver med petroleumsstudenter fra Colombia, Malaysia og Syria er best i sitt kull med masterstudenter på UiS.

Student Patrick Harris forklarer juryen i Drillbotics

Studentar bygde sin eigen borerigg

Driftige petroleumstudentar på UiS har bygd ein mini-borerigg. I finalen i den globale studentkonkurransen Drillbotics fekk dei skryt for konkurransens mest solide konstruksjon og enda til slutt på tredjeplass.

UiS-logo

Ny strategi og organisering på UiS

Styret vedtok revidert strategi fram mot 2020 på møtet 8. juni. Samstundes godkjende styret ei ny fagleg og administrativ organisering av universitetet.

Anders Wold

Doktorgrad om reinseteknologi

Anders Wold (37) forsvarte fredag 12.mai si avhandling om reinsemetodar for avfallsvatn frå oljeindustrien. Han finn at bruk av anaerob biologisk reinseteknologi kan bidra til både betre og meir miljøvennleg reinsing.

Per Zanussi

Disputas om improvisasjon og komposisjon

Per Zanussi disputerer 31. mai 2017 ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger. Han har sett på hvordan komposisjon kan gjøre det lettere å improvisere sammen i større grupper, og hvordan arbeid med fri improvisasjon kan være til hjelp i komposisjon.

Bildet viser en spansk barnehagelæer sammen med norske barn i Sandvedhaugen barnehage.

– Skal alle gå ut og leke selv om det regner?

Spanske og engelske barnehagelærere fikk mulighet til å «skygge» sine norske kolleger i en barnehage i Sandnes gjennom aksjonsforskningsprosjektet ToWe.

Studentgründerne Nina Fagerheim Åmodt (f.v.), Elen Haugs Langvik, Andreas Smith og Bjørn Lorentzen

Studenter får millionstøtte

Tidewave har laget en smart vendemadrass til helsesektoren. Nå får de én million kroner fra Forskningsrådet for å videreutvikle madrassen.

Student-gruppe på campus

SiS er nest best likte studentsamskipnad i landet

Studentene blir stadig mer fornøyde med Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS). En undersøkelse gjort av Kantar TNS, gir ny toppnotering, og viser at det bare er studentene i Agder som er mer fornøyde med studentsamskipnaden sin.

Studentar feirar fullført bachelorgrad ved Universitetet i Stavanger.

Ferske ingeniørar feira fullført grad

Over 200 bachelorkandidatar ved Det teknisk-naturvitskapelege fakultet markerte høgtideleg at studia no er avslutta.

Info fra IT

Globalt dataangrep

Vi har ingen indikasjoner på at UiS er rammet av det globale dataangrepet som startet fredag ettermiddag.

Bildet viser Leif Inge Tjelta og Anja Berggård Endresen.

Gullmedalje til Sprek-prosjektet

I flere år har dosent Leif Inge Tjelta ved UiS fått folk i form gjennom sprek-prosjektet. I dag fikk han gullmedalje for sin iherdige innsats.

Racerbil omkransa av studentar.

Fartsvedunder klart for Silverstone

Racerbilen «Fenrir» går frå 0 til 100 km/t på tre sekund. Studentar har brukt ni månader og 40.000 arbeidstimar for å få klar årets doning.

Tre menn på plattform.

Vann tur offshore

Ein ide om å bruke påskeliljers oppbygning for betre tryggleik i olje- og gassindustrien, sendte masterstudent Wonmin Jeong til Edvard Grieg-plattforma.

Bildet viser førsteamanuensis Anita Berge ved Universitetet i Stavanger.

Rekordmange deltok på Barnehagekonferansen

Hele 646 ansatte i barnehager, barnehageeiere og andre tok torsdag turen til UiS få med seg Barnehagekonferansen. På konferansens agenda stod den nye rammeplanen, og hvordan den skal innføres i barnehagene.

Fem UiS-studenter som deltar i PetroBowl.

Studenter videre i petroleumskonkurranse

Som eneste skandinaviske lag gikk UiS videre fra den europeiske finalen i PetroBowl. I oktober kjemper de mot studentlag fra resten av verden om å bli verdensmestre i petroleumskunnskap.

Bildet viser studenter fra Institutt for musikk og dans.

Morgendagens musikere opptrer som solister

– Publikum kan forvente seg å se mange unge og talentfulle musikere på scenen, både som solister og i orkesteret generelt, forteller Thomas Rimul, som dirigerer Bjergsted symfoniorkester med solister fredag 5. mai i Lille konsertsal.