Bildet viser en lærerstudent i praksis ved Universitetet i Stavanger.

Ventelister på flere av lærerutdanningene

Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora opplever rekordstor søking til lærerutdanningene, og har lange ventelister på flere av studiene. – Dette er supert, sier dekan Elaine Munthe.

Rektorene signerte i går samarbeidsavtalen MIT Reap.

UiS inngår avtale om regionalt entreprenørskap

Universitetet i Stavanger går sammen med fem andre institusjoner for å utvikle flere gründerbedrifter på Sør- og Vestlandet.

Bildet viser studentene Arian Cindrak, Kay Arne Skårdal og Bjørnar Jakobsen.

Fikk servert etterlengta lunsj i fadderuka

– Dette var perfekt. Det har stort sett gått i junkfood hele uka, så nå var det godt med noe skikkelig mat, sier lærerstudentene Kay Arne Skårdal, Arian Cindrak og Bjørnar Jakobsen som fikk servert «skolelunsj» i dag.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie

Semesterstart med gode råd til studentene

Overgangen er stor fra mor og fars hotell med «all inclusive» til en ettroms med tomt kjøleskap og fete hybelkaniner. Men det er også en spennende reise, sa Bent Høie under semesteråpningen.

Rektor Marit Boyesen

Rektors tale ved semesteråpningen 2017

UiS har nulltoleranse for mobbing og trakassering. Vi ønsker en omgangsform på vårt universitet preget av respekt, likeverd og toleranse, sa rektor Marit Boyesen. Her kan du lese hele talen.

Biletet syner studentane på det nye PPU-studiet som høyrer på førelesar Ulrich Dettweiler.

Første samling for nytt PPU-studium

Førre veke var ferske PPU-studentar frå fjernt og nært samla ved Universitetet i Stavanger. – Det har vore lange og intense dagar, men studentane har vore motiverte, fortel studiekoordinator Randi Høyland om studiet si første samling.

Fadderlandsbyen campus Ullandhaug

FAQ FADDER 2017

Hvor er Fadderlandsbyen? Hvilke busser går til UiS? Hva er Folken? FAQ FADDER 2017 gir deg svarene på alt du lurer på om Fadderfestivalen.

Helikopter

Luftfartssikkerhetskonferanse på Sola 18.-20. september

5 utvalgte mastergradsstudenter får mulighet for gratis deltagelse på årets Solakonferanse, med tittelen: «Closing the Gap to Fixed Wing – How do We approach the Future? Én utfordring, mange muligheter?» - Hvor vil man med utviklingen innen offshore helikoptertransport?

Internasjonale studenter

Tar imot studenter fra 71 land

Denne gjengen er blant de 490 nye studentene fra 71 ulike land som starter studiene denne høsten. UiS har aldri hatt flere internasjonale studenter.

Fire masterstudentar på byplanlegging ved Universitetet i Stavanger.

Masteroppgåver rett inn i samfunnsdebatten

Bilfritt Oslo sentrum, sentrumsparkering i Trondheim, smarte bygg og Torget i Stavanger har vore under lupa til masterstudentane på byplanlegging.

Semesterstart på campus Ullandhaug

Velkommen til offisiell semesteråpning 2017

Den offisielle semesteråpningen ved Universitetet i Stavanger er en flott start på studentlivet og et nytt akademisk år. Velkomstseremonien setter i år også startskuddet for Fadderfestivalen.

Bilde tatt av UiS logo

Rekordsøkning til sykepleierstudiet

Sykepleie er også i år det mest søkte studiet ved UiS med hele 940 primærsøkere. Antallet søkere til sykepleierutdanningen har mer enn doblet seg de fire siste årene.

Faddersjef UiS, Silje Reitan

Fadderfestival 2017!

Faddersjef Silje Reitan ønsker 4000 nye studenter velkommen til Fadderfestival 14.-20. august. Nå er Fadderprogrammet klart.

Bildet viser Ingunn Marie Hagen som dirigerer.

UiS-studenter plukket ut til talentprogram

Dirigentstudentene Guro Ansteensen Haugli og Ingunn Marie Hagen gikk helt til topps i programmet Maestra, og får muligheten til å jobbe tett på flere av elitekorpsene i Norge. – Det er en unik sjanse, sier de.

UiS behandler sak om professor-meldinger

Flere medier har de siste dagene omtalt personlige meldinger som en UiS-professor har sendt til flere unge kvinner. UiS behandler dette som en personalsak.

Magne Bartlett, StOr-leder 2016-2017

Triller terningkast 5 for StOr-året

Terningkast på året? Totalt sett? Det må bli en femmer. Jeg er veldig fornøyd, sier StOr-leder Magne Bartlett.

Shijia Ma og Herman Muriel

De har sommerjobb på lab'en

Shijia Ma og Herman Muriel har en sommerjobb utenom det vanlige. De skal tilbringe sommeren blant støv og krittprøver på geomekanikklaboratoriet ved Institutt for petroleumsteknologi.

Festkledde studentar på scenen.

Masteravslutning for studentar frå 38 land

Ein tredjedel av dei totalt 342 studentar som i år går ut med mastergrad frå Det teknisk-naturvitskaplege er utanlandske.

To studenter viser artiklene de vant pris for.

Pris til geologistudenter

Masterstudent Victoria C. F. Pettersen og doktorgradsstudent Sayyid Suhail Ahmad (begge fra Institutt for petroleumsteknologi) fikk henholdsvis første- og andreplass for sine artikler under en internasjonal konferanse nylig.

Canvas-logo

Eksporter fagstoff fra It's learning til Canvas innen 1. juli

Det begynner å nærme seg overgang til Canvas. Husk å hente ut filer og fagstoff fra It's learning, som du ønsker å bruke videre i det nye systemet Canvas. Dette må gjøres innen 1. juli.