en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norsk hotellhøgskole

Norsk hotellhøgskole utdanner studenter innen hotelledelse og reiselivsledelse på bachelor-, master- og doktorgradsnivå og er i front på forskning knyttet til servicenæringen og hotell- og reiselivsbransjen.

Norsk hotellhøgskole

Hotell- og reiselivsnæringen er en av verdens hurtigst voksende næringer, og ett av hovedområdene som Norge skal livnære seg av den dagen oljen tar slutt. 

For å betjene denne næringen, er det viktig med kompetanse på mange områder. Det dreier seg om vertskapsledelse, opplevelsesproduksjon og reisemålsutvikling, i tillegg til tradisjonell kunnskap innenfor service, markedsføring, økonomi og ledelse.

Norsk hotellhøgskole ved UiS har siden 1912 utdannet hotelledere og ledere innen reiseliv og servicesektoren. Skolen er verdens nest eldste hotell- og reiselivsutdanning og feiret sitt 100-årsjubileum i 2012.

Norsk hotellhøgskole har i dag utviklet et av Europas største forskningsmiljø innen dette fagområdet, og skolen tenker framover. Forskningen ved Norsk hotellhøgskole er særlig knyttet til to satsinger; Turisters opplevelser og reiselivsledelse og Serviceopplevelse og gjestfrihet.