Usbekistan interessert i NHS

Usbekistan ønsker å samarbeide med Norge om utdanning innen hotell- og reiselivsledelse. Derfor besøkte Usbekistans ambassadør til Norge og Storbritannia, Otabek Akbarov, Norsk hotellhøgskole i dag.

– I Usbekistan har vi mange utdanningsinstitusjoner som satser på reiselivsledelse og vi ønsker å knytte kontakt mellom dem og Norsk hotellhøgskole ved UiS, sier Akbarov.

– Vi håper å utvikle et samarbeid hvor vi kan utveksle både studenter og professorer, sier han.

Spennende besøk
Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole, synes det er flott at Usbekistans ambassadør har valgt å besøke hotellhøgskolen for å drøfte mulighetene for et videre samarbeid.

– Usbekistan er veldig interessant når det kommer til utvikling av turisme. Vi håper på en langvarig relasjon og ser fram til videre samarbeid, sier Engstrøm.

Anerkjent skole
Usbekistans ambassadør har mye godt å si om Norsk hotellhøgskole, som han gjerne vil besøke igjen.

– Vi valgte å kontakte Norsk hotellhøgskole fordi det er en av de fremste hotellhøgskolene i Europa. Skolen er internasjonal kjent for å holde høy kvalitet, sier Akbarov.

Også dekan på det samfunnsvitenskapelige fakultetet, Einar Marnburg, deltok på møtet med ambassadøren.

– Det er veldig flott å høre at Norsk hotellhøgskole blir regnet som en av de beste i Europa. Dette er resultat av mange års satsning på forskning og internasjonalisering, sier Marnburg.

Ambassadøren fra Usbekistan og ledelsen ved NHS

FINT BESØK: Under besøket fra Usbekistan deltok (fra venstre) førsteamanuensis ved NHS og koordinator på reiselivsledelse, Åsa Grahn, kontorsjef på NHS, Tone Olsen, instituttleder ved NHS, Truls Engstrøm, masterstudent ved NHS, Nargiza Urunova, som er fra Usbekistan, dekan ved SV-fakultetet Einar Marburg, Usbekistans ambassadør Otabek Akbarov og hans attachè Turaev Bakhtiyor.