Tom for vin, men ennå kunstplakater til salgs

Hotellhøgskolens eminente vin - Vitis Ullandi 2013 - er forlengst utsolgt, men kunstplakater (50x70 cm) av Kjell Pahr-Iversens motiv på flasken er ennå å oppdrive.

Onsdag var lanseringsdag for Vitis Ullandi 2013 - vinen som er dyrket fram på Ullandhaug Økologiske Gård, og som Universitetet i Stavanger, Norsk hotellhøgskole og Norsk kokebokmuseum står bak. Flaskene som ble resultatet av fjorårets sesong, ble revet vekk, men årets avling tyder på at produksjonen vil bli doblet - minst - til neste års presentasjon. Onsdag i siste uke i oktober vil bli årlig lanseringsdag for Vitis Ullandi (for øvrig uten sammenlikning med lanseringen av Beaujolais Nouveau).

Kjell Pahr-Iversens fargeglade illustrasjon på vinetiketten er trykt opp som kunstplakater i et format på 50x70 cm. Norsk kokebokmuseum står for salget av de 200 nummererte eksemplarene, og prisen er 250 kroner. Det følger også et ekthetsbevis med kunstplakaten. Det er også mulig å tegne seg for å kjøpe neste års nummererte kunstplakat - med et nytt motiv fra Kjell Pahr-Iversens hånd.

De som ønsker å kjøpe et minne om den nordligste vinen noe universitet har produsert - på 580 56' 21'' - kan henvende seg til oyvind.sirevaag@uis.no

Ta gjerne en tur til Ellen og Axel Lunds hus (Hotellhøgskolen), og se hvordan kunstplakaten og ekthetsbeviset tar seg ut. De henger i 2. etasje.

Årets vinetikett til UiS-vinen Vitis Ullandi med illustrasjon av kunstneren Kjell Pahr-Iversen.