Til Chicago for å jakte forelesere

Det var et av målene når førsteamanuensis Kai Victor Hansen ved Norsk hotellhøgskole ved UiS besøkte Chicago nylig. Der møttes verdens matbynettverk Délice, der Stavanger er medlem, til festivalen Gourmet Chicago.

Gjennom nettverket har Hansen flere ganger funnet kunnskapskapasiteter til sine studenter.

– I Chicago møtte jeg representanter fra Kendall University og fant fagfolk med kunnskap som supplerer oss her i Stavanger, sier Hansen.

Det er ikke første gang han bruker Délice-nettverket til å finne gode forelesere. Stavanger er medlem i Délice sammen med matbyer verden over. Barcelona, Montreal, Lyon, Osaka og Chicago er blant medlemsbyene.

Gjesteforelesere
– Turistsjefen i Barcelona, Pere Duran, er gjesteforeleser på UiS i høst og er et direkte resultat av kontaktene i Délice-nettverket. Tidligere har jeg møtt og hentet inn professorer både fra Finland og USA som jeg har møtt i dette nettverket, forklarer Hansen.

– I høst arrangerer vi fire fagforum i det vi kaller European Hospitality Forum, som er en del av et masterprogram med tittel Contemporary Perspectives on Hotel and Tourism Leadership, sier Kai Victor Hansen, som er førsteamanuensis i måltidsforskning ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger.

For Hansen er det både interessant og viktig å skape nye kontakter inn i internasjonale kompetansemiljøer.

– Jeg har også funnet en akademiker fra Copenhagen Business School som er verdensledende på merkevarebygging og markedsføring; Can-Seng Ooi. Han kommer også til UiS og Stavanger i år.

Flere fra Stavanger
Også andre representanter for matnæringene i Stavanger var med til matfestivalen Gourmet Chicago i september. Fra Måltidets Hus og Gastronomisk Institutt bidro kokken Tommy Raanti sammen med kokker fra Chicago, og Gladmatsjef Mona Vervik presenterte Gladmatfestivalen for byene i Délice og  lokale aktører på Gourmet Chicago-festivalen.

Greater Stavanger administrerer Stavangers medlemskap i det internasjonale Délicenettverket.

– Forbindelsen blir viktigere og viktigere for oss når vi søker kontakter og kunnskap. Ofte finner vi miljøer som supplerer oss. Nettverkene som hotellhøgskolen og universitetet skaper er nyttige for mange i matklyngen rundt Måltidets Hus, sier Tone G. Gustafsson i Greater Stavanger.

Tekst: Måltidets Hus

Kai Viktor Hansen (til høyre) sammen med turistsjefen i Barcelona, Pere Duran, i Chicago (Foto: Måltidets Hus)

NETTVERKSBYGGING: Kai Viktor Hansen (til høyre) sammen med turistsjefen i Barcelona, Pere Duran, under Gourmet Chicago-festivalen (Foto: Måltidets Hus)