Populært med restaurantledelse

Over hundre søknader er kommet inn til årsstudiet i restaurantledelse ved UiS og 42 av søkerne har studiet som sitt førstevalg. Den nye satsingen på Norsk hotellhøgskole ved UiS ser ut til å slå an.

Høsten 2013 står 20 studieplasser klare til kandidater som vil ta årsstudium i restaurantledelse.

Utdanningen gir praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ulike ledelsesoppgaver i serveringsnæringen og restaurantbransjen har lenge etterlyst et slikt studium. Det nye studiet er et samarbeid mellom arbeidslivet og UiS.

Glad for søkertallene
– Vi er glad for at tilbudet slår an og at vi får så mange søknader til dette nye studiet, sier instituttleder ved Norsk hotellhøgskole ved UiS, Truls Engstrøm.

– Dette er et nyskapende studium, siden det ikke eksisterer et lignende tilbud i Norge i dag, sier Engstrøm og legger til at undervisningen vil foregår i et nyutviklet læringssenter for måltidsopplevelse på universitetets campus.

Flere grupper får sjansen
Restaurantledelse, ansvarlig vertskap, bedriftsøkonomisk analyse for vertskapsnæringen, serviceledelse, forbrukerinnsikt og salg er bare noen av emnene som vil bli dekket.

I tillegg til å være enestående rent faglig, er dette et tilbud som også sørger for at flere grupper får tilgang til høyere utdanning.

Her kan personer over 25 år også søke seg inn på bakgrunn av relevant fagbrev og realkompetanse.

Det åpner døren for søkere med yrkesutdanning som kokk, institusjonskokk, servitør, resepsjonist, pølsemaker, baker, konditor eller lignende.

Les også: Enestående studium i restaurantledelse

Kokker på kjøkkenet

POPULÆRT: Over hundre søknader er kommet inn til det nye årsstudiet i restaurantledelse ved UiS.