en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hva skjer ved NHS? - Uke 23-24 2014

Norske festivaler på gyngende grunn
Professor Reidar J. Mykletun ved NHS heller kaldt vann i årene på norske festivalarrangører. Han viser til at flere store festivaler har fått problemer med avviklingen – både økonomisk og publikumsmessig. Mykletun mener mye skyldes udyktig ledelse og spår at flere festivaler står for fall. Særlig utsatt er man innen pop og rock, mens jazz- og kammermusikkfestivaler har større sjanse for å overleve.

For mye gluten i norske brød
Professor Wenche Frølich ved NHS blir spurt i en reportasje i Nasjonen den 6. juni om sin mening om norske brødvaner og bruk av gluten i brød. Hun hevder at man bruker for mye gluten i norske brød, men oftest kun for å få dem til å heve seg og se luftige ut. Mange får ubehag av gluten, og selv om ikke alle disse menneskene er allergiske mot disse proteinene, mener Frølich at det i kjølvannet av lavkarbobølgen er blitt in ikke å tåle gluten.