Årets universitetsvin presentert ved NHS

Tradisjonen tro ble den siste onsdagen i oktober en markering i vinens tegn ved Norsk hotellhøgskole.

Den årlige seansen med presentasjon av årets vin fra egen vingård på Ullandhaug ble behørig feiret i Blått auditorium ved NHS den 28. oktober.

Helge Jørgensen - primus motor i produksjonen av verdens nordligste universitetsvin - bandt helt forestillingen sammen med kommentarer og informative demonstrasjoner av produksjonsprosessen, godt hjulpet av ivrige studenter. Øyvind Sirevaag forklarte hvordan navnet på vinen - Vitis Ullandi - hadde oppstått, og hvordan motivet på årets etikett hang nøye sammen med den mytologiske bakgrunnen for navnet.

Vinen - som i år bare foreligger i rosé-versjon - er nemlig utstyrt med en fargeglad etikett utformet av kunstneren Kjell Pahr-Iversen. En entusiastisk Pahr-Iversen var også i år til stede under forestillingen ved Norsk hotellhøgskole og la ut om etikettens - og særlig vinetikettens - bakgrunn og historie. Han ga også en fin forklaring på valg av motiv til årets etikett - et skjold i typiske pahr-iversenske rød-gule farger.

Presentasjonen av årets vin ble avsluttet med små smaksprøver til de frammøtte.

Årets vinetikett - grunnlaget for årets kunstplakat