60 studiepoeng på 36 dager

De første 16 studentene ved årsstudiet i restaurantledelse har nettopp fullført sitt studieløp. De har vært ved Norsk hotellhøgskole i 36 dager - fordelt på blokkundervisning à 2-4 dager - og har samlet 60 studiepoeng, samtidig som de har skjøttet sitt arbeid i sin nåværende stilling.

Gruppebilde av studenter i restaurantledelse som har fått sitt diplom i foajeen på Norsk hotellhøgskole ved UiS Studenter har fått sitt diplom utdelt i foajeen på NHS.

Torsdag 3. april ble det arrangert en liten markering for det første kullet studenter som har gjennomført årsstudium i restaurantledelse ved Norsk hotellhøgskole. Jordbær og alkoholfritt musserende drikke samt velvalgte ord fra instituttleder, Truls Engström, og fra studiets koordinator, dosent Helge Jørgensen, dannet bakteppet for feiringen i foajeen i Ellen og Axel Lunds hus.

Det står respekt av det arbeid disse 16 studentene har lagt ned i løpet av dette året. Yrkesaktive, modne mennesker har fått fri av sin arbeidsgiver for å fullføre studiene i restaurantledelse. Samspillet mellom bransjen og Norsk hotellhøgskole er forbilledlig og er med på å heve kompetansen på de forskjellige arbeidsplassene.

Studentene har fått undervisning i fagene restaurantledelse, ansvalig vertskap, bedriftsøkonomisk analyse for vertskapsnæringen, serviceledelse, forbrukerinnsikt og salg. Studieåret er blitt avsluttet med en gruppebasert prosjektoppgave i måltidskunnskap der studentene sammenfatter kunnskaper fra de ulike emnene i årsstudiet.

Opptak ved årsstudiet krever fagbrev som kokk, institusjonskokk, servitør, resepsjonist, pølsemaker, baker, konditor eller liknende fagrelaterte områder - i tillegg til generell studiekompetanse. Personer over 25 år uten denne studiekompetansen, kan også søke opptak på bakgrunn av relevant fagbrev og realkompetanse.