Norsk hotellhøgskole 100 år

Norsk Hotellhøgskole ble etablert i 1912 under navnet Norsk hotellfagskole. Skolen er i dag en del av Universitetet i Stavanger.

Skolen ble åpnet i Bergen 18. oktober 1912. I 1915 flyttet den til Kristiania, hvor den i 1925 kjøpte eiendommen St. Olavsgate 8 a.

Skolen flyttet så til Sola i 1952, hvor den ble drevet på Sola Strand Hotell, og til Stavanger i 1973 hvor den ble samlokalisert med andre høyskoler.

Skolen ble høgskole i 1982, og i 1994 en del av det som i dag er Universitetet i Stavanger.

Det er mange kjente personer som er alumner fra Norsk hotellhøgskole, deriblant: Eyvind Hellstrøm, kjent fra TV og tidligere leder av Bagatelle i Oslo, og Torgeir Silseth, administrerende direktør for Skandinavias største hotellkjede, Choice Nordic.

Gjennom hele 2012 ble Norsk hotellhøgskole behørig feiret med både offisiell åpning av jubileumsåret, med åpning av eget Kokebokmuseum, med lansering av egen jubileumsbok og med flott feiring under en egen jubileumslunsj på Sola Strand hotel.

Her er noen utvalgte saker fra skolens 100-års markering:

I dag utdanner Norsk hotellhøgskole studenter innen hotelledelse og reiselivsledelse på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Skolen har dessuten et stort internasjonalt nettverk med forskningsprosjekter og er en av elleve hotellhøgskoler i Hotel Schools of Distinction.

UiS logo
Studenter med ballonger

VITAL 100-ÅRING: Norsk hotellhøgskole fylte 100 år i 2012. Gjennom hele året ble skolen behørig feiret. Det ble også utgitt en jubileumsbok i anledning skolens 100 års dag den 18. oktober.