Velkommen til opera i Bjergsted: Lets Make an Opera!/The little Sweep

Sangsolister og orkester fra Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger og Kulturskolene i Hå og Klepp vil til helgen presentere "Lets Make an opera! - The little Sweep" av Benjamin Britten.

HISTORIEN
Noen barn får høre en spennende historie om en fattig feiergutt. De bestemmer seg for å lage en opera av fortellingen. I forestillingen "Lets Make an Opera!" blir publikum dratt med i hele prosessen fra idé til fremføring av hele den ferdige operaen "The little Sweep".

Familieforestillingen blir vist førstkommende helg i Stavanger, og mandag i neste uke i Sandnes.

Lille konsertsal i Bjergsted- IMD/ Stavanger
Fredag 7.februar kl. 19.30
Lørdag 8. februar kl. 19.30
Søndag 9. februar kl. 13.00
Billettpris: 200/100 - Salg i døren 30 minutter før forestilling.

Kino Kino/ Sandnes
Mandag 10. februar kl. 17.30
Billettpris: 120 inkl. avgift - www.billettservice.no

Forestillingen vil også bli fremført i Hå, Klepp og Oslo i oktober 2014.
Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk Kulturskoleråd.

Her finner du en fin liten film om hva vi holder på med, og oppfyllende opplysninger om operaproduksjonen.

Musikk: Benjamin Britten
Libretto: Eric Crozier
Regi: Alessio Pizzech
Kostymer: Christina Aceti
Koreografi: Martin Ruis
Dirigent: Per Kristian Skalstad
Sanglærere og Produsenter: Elizabeth Norberg-Schulz, Katrine Imerslund

BLACK BOB, brutal sweep-master: Nils Erik Steinsbø
CLEM, his son: Sigmund Aasjord
TOM, coachman from Woodbridge: Nils Erik Steinsbø
ALFRED, gardener at Iken Hall: Sigmund Aasjord
MISS BAGGOTT, housekeeper: Lydia Moellenhoff/ Barbro Svela
JULIET BROOK, aged 14: Trine Petterson/ Julie Hasfjord/ Héloise Baldelli
ROWAN, nursery-maid: Elisabeth Gimmestad/ Ida Katrine Hagen Johansen
JONNY CROME, aged 15: Rikke Lina Matthiesen/ Hanna Ester Berg
SAM: Tobias Mellemstrand/ Celine Waldeland
GAY: Siren S. Øien/ Maria Leonora Våland
SOPHIE: Rebecca Salte/ Mona Lie
HUGHIE: Bjørghild Espeland/ Ane Braut
Tina: Solrunn Meling/ Anna Barøy

Til denne produksjonen har vi med oss et stjernelag av gode folk!

REGI: Alessio Pizzech anses av kritikere som en av de beste italienske teater- og operaregissører av den unge generasjonen, etter å ha ledet rundt 120 produksjoner på ulike italienske og internasjonale teatre og festivaler. Dette er andre gang han har regi ved operaproduksjonene til Universitetet i Stavanger/ IMD og Kulturskolene i Hå og Klepp.

KOSTYMER: Cristina Aceti er utdannet scenograf og kostymedesigner ved “Accademia delle Belle Arti-Brera” i Milano. 1999 vant hun et stipend til et treårig engasjement som kostymedesigner ved den berømte “Teatro alla Scala” i Milano. Etter dette har hun arbeidet med kostymer i flere viktige operaoppsetninger verden over.

KOREOGRAFI: Argentinske Martin Ruis, startet å danse klassisk da han var 5 år gammel og ble snart en av Latin-Amerikas fremste flamenco og tangodansere. Han er utdannet danser ved I.U.N.A (Universitetet for kunst i Buenos Aires). Han har danset over hele verden, og hans siste opptreden i januar 2014, var på selveste “La Scala” i Milano. Han er sterkt engasjert i å hjelpe fattige Latin-Amerikanske barn ut av slummen gjennom dans.

DIRIGENT: Per Kristian Skalstad dirigerer jevnlig alle norske orkestre, og er særlig aktiv med ballett og opera. Han samarbeider nært med Nasjonalballetten og turnerer denne sesongen også bl.a. med Nederlands Dance Theatre.

SANGLÆRER OG PRODUSENT: Elizabeth Norberg-Schulz er norsk-italiensk opera- og konsertsanger med en internasjonal karriere. Etter gjennombruddet i 1986 gjestet hun de fremste operascener over hele verden og opptrådt sammen med dirigenter og solister som bl.a. Ozawa, Kleiber, Sinopoli, Gergijev, Maazel, Muti og Pavarotti. Elizabeth Norberg Schultz fikk i 2004 Sankt Olavs Orden og ble kåret til ridder av første klasse. Hun er og utnevnt til kommandør av den Italienske Republikk. Norberg-Schulz er siden 2006 professor i sang ved UiS/IMD.

SANGINSTRUKSJON: Anne Margrethe Eikaas Svanes er utdannet operasanger ved Teater - och Operahögskolan i Göteborg, og sangpedagog ved UiS. Hun er en allsidig sangerinne med god erfaring fra scenen, og har gjort flere hovedroller ved musikk teatre i inn- og utland. Hun har bl.a. vært solist et flertalls ganger med The Royal Phil. Orchestra i London. Hun er frilanser og jobber også som sang, piano og dramalærer ved Klepp Kulturskole. Sammen med Katrine Imerslund har hun startet Jæren SolistEnsemble.

SANGINSTRUKSJON/ PRODUSENT: Katrine Imerslund er utdannet innen vokalmetodikk og musikkpedagogikk fra Barratt Dues Musikkinstitutt og utenom arbeidet som sanglærer i Hå Kulturskule jobber hun som freelance- sanger innen ulike konstelasjoner. For Hå Kulturskule var hun medprodusent for operaproduksjonene «Brundibar» (2012) og «Who Kidnapped Constanza the Mouse» (2013).

Velkommen skal dere være!
UiS logo
Velkommen til familieforestillingen

Velkommen til familieforestillingen "Lets make an opera!" førstkommende helg i Bjergsted.