Testet ut splitter nye dansestudioer

Dansestudentene ved Institutt for musikk og dans får nå boltre seg i splitter nye dansestudioer. – Det har vært et etterlengtet behov, sier instituttleder Dag Jostein Nordaker.

Studenter ved Institutt for musikk og dans prøver ut de nye dansestudioene. Studenter ved Institutt for musikk og dans prøver ut de nye dansestudioene.

Institutt for musikk og dans (IMD) ved Universitetet i Stavanger, har dansestudioer vært en mangelvare over lang tid. I UiS sine bygg i Bjergsted, har det kun vært ett dansestudio tilgjengelig for dansestudentene og instituttet har i tillegg leid lokale av Stavanger kulturskole for å få nok plass til å kunne drive undervisning.

– Etterlengta behov
Lokalene som Institutt for musikk og dans har leid av Stavanger kommune, ligger i Utenriksterminalen i Stavanger sentrum. Bruken av lokalet har vært et sambruk mellom IMD, Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole, men siden lokalet kun er åpent for bruk på dagtid i ukedagene, har studentene ved IMD ikke hatt en plass der de kan drive egentrening på kveldstid og i helger.

– Det har lenge vært et etterlengtet behov. Nå har vi endelig fått på plass dansestudioer som våre studenter og lærere på dans kan disponere fritt. Stemningen ved IMD er veldig god, og både ansatte og studenter gleder seg over resultatet, sier instituttleder Dag Jostein Nordaker som for to uker siden kunne inspisere de nye dansestudioene i Bjergsted.

Badstu til restitusjon
Utbyggingen, som rommer de nye dansestudioene, er på til sammen 700 kvadratmeter. Her er det tre splitter nye dansestudioer, derav en såkallt black box med en teleskoptribune som har plass til rundt 50 tilskuere. I bygget er det også en god og romslig garderobe med blant annet en badstu, der studenter og lærerne på dans kan restituere seg etter trening.

– Badstu har også vært et etterlengta behov for våre studenter og lærere på dans. Dans kan på mange måter sammenlignes med toppidrett, og våre studenter og lærere belaster daglig kroppene, skjelettene og musklene sine. Derfor er det viktig å ha en plass der de kan varme opp ledd og muskler samt restituere kroppene sine etter harde fysiske økter, sier Nordaker.

– Betyr enormt mye
Onsdag forrige uke, var det rundt 20 dansestudenter som hadde funnet veien til de nye dansestudioene og som øvde på koreografi. De var veldig fornøyde med å kunne ta i bruk de romslige samt toppmoderne lokalene.

– For dansemiljøet her på IMD, har de nye dansestudioene enormt mye å si. Å ha tilgang til egne lokaler døgnet rundt, vil ikke bare gi bedre arbeidsforhold for de ansatte, det vil også gi studentene bedre undervisning og det kan være med å heve studiekvaliteten, sier Nordaker og legger til at prosessen har tatt tid.

– Det har vært en prosess som har tatt lang tid, og vi har hatt flere runder med UiS og Stavanger kommune, der flere ulike alternativer ble diskutert. Til slutt ble partene enige om at det var Stavanger kommune som skulle eie bygget og bekoste utbyggingen, og at de skulle inngå en 30 års lang leieavtale med UiS, sier Nordaker.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim