Solokonsert med Vidar Austvik

Fløytist Vidar Austvik vil markere sin 30 års lange karriere som profesjonell musiker med en solokonsert i Lille konsertsal, Bjergsted, tirsdag 5. november kl. 19.30

IMD's frise

Solofløytist i Stavanger Symfoniorkester og førsteamanuensis ved UiS Institutt for musikk og dans, Vidar Austvik har tilbakelagt 30 år som profesjonell musiker. Det er med andre ord 30 år siden debutkonserten i Universitetets Aula i 1983. Han markerer 30-årsjubileet med solokonsert i Lille konsertsal, Bjergsted tirsdag 5. november kl 19.30. På konserten fremføres musikk fra en lang og allsidig karriere. Det blir både spesialskrevne stykker tilegnet Austvik og verk som ellers er av stor betydning for ham; bl.a. Fartein Valens fiolinsonate i en versjon for fløyte og klaver, transkribert for fløyte av Austvik selv.

Vidar Austvik (f. 1956) er født i Bergen og vokste opp på Tysnes i Sunnhordland. Han tok examen artium ved musikklinjen på U. Phils skole, Bergen i 1976 og diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole, Oslo i 1983. Han studerte fløyte med Hans Stenseth, Ørnulf Gulbransen og Per Øien. Debuten fant sted i Universitetets Aula i 1983. Austvik fikk jobb som solofløytist i Stavanger Symfoniorkester i 1984. Han ble tilsatt som førsteamanuensis ved Rogaland Musikkonservatorium (nå Universitetet i Stavanger) i 1988. Han var med på å starte Stavanger Samtidsensemble i 1992. Austvik har vært solist med flere av landets symfoniorkestre, opptrådt i radio og TV og medvirket ved Festspillene i Bergen, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival (ICMF), “Musique et Amiete” Festival, Sveits, MaiJazz, Ung Nordisk Musikk og ved Ultimafestivalen i Oslo. Han deltok som jurymedlem i «37. Jeunesses Musicales Flute Competition Belgrade 2007». Austvik har medvirket på en rekke innspillinger med Stavanger Symfoniorkester både som solist og solofløytist.

Gratis adgang!

Program:

OLAV BERG (1949-)
Moments (1984)

ROBERT RØNNES (1959-
Fantasia for Flute and Synthesizers (2001)

FARTEIN VALEN (1887-1952)
Sonate for fløyte og klaver op. 3 (1912-19), transkr. Vidar Austvik (2013)
Allegro espressivo
Allegretto con variazioni
Fuga

FINN MORTENSEN (1922-1984)