Per Dahl utnevnt til Stavanger-ambassadør

I 2016 arrangeres The International Musicological Societys europakongress i Stavanger. - Dette ville ikke vært mulig uten innsatsen til professor Per Dahl ved IMD, sier Region Stavanger som hedret Dahl med pris under årets ambassadørmiddag.

Per Dahl utnevnt til Stavanger-ambassadør

Arrangementet ble åpnet av fylkesordfører Janne Johnsen som trakk frem viktigheten av ildsjeler som bidrar til å sette regionen på kartet internasjonalt. Under utdelingen av årets ambassadør-priser fikk den tidligere rektoren mye ros for sin innsats som døråpner.

Prisen ble utdelt av Heidi Jeanette Nygård og kollega Per Morten Haarr i Region Stavanger. De har jobbet tett med Dahl og trakk frem følgende som grunnlaget for tildelingen:

• Er en ekte Professor – ved Universitetet i Stavanger!
  • Har publisert mye, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hans cv er utrolig lang!
  • Kjennes som en allsidig formidler: han har hatt forelesninger på Cardinal Pub, vært stand-up forsker og ekspertkommentator for NRK
  • Han har vært i en rekke fagutvalg og forskningskomiteer
  • Hans spesialfelt er musikkanalyse, musikkhistorie og musikkforståelse!
  • Han har blitt tildelt Stavanger Forums Formidlingspris 2006, blant annet pga hans evne til å knytte UiS sammen med omverdenen!
  • De som kjenner han ekstra godt sier han er lidenskapelig opptatt av vin, litteratur og reising!
  • Var tidligere rektor for universitetets forløper, Høgskolen i Stavanger, og han var sentral i arbeidet med å oppnå universitetsstatus. Her snakker vi samfunnsbygger!
  • Han har jobbet hardt for å få: The International Musicological Society’s Symposium til Stavanger i 2016.

I tillegg til professor Per Dahl fikk følgende priser for 2013:

• Hein Andre Langaker, lokalleder av fra Society of Petroleum Engineers (SPE) Stavanger section. Langaker har sammen med Region Stavanger jobbet for å få SPE-aktiviteter, konferanser og kongresser til Stavanger.
  • Tom Norland fra Petroleum Technology company. Norland har fått det prestisjefylte ingeniørnettverket ASMEs-oljemøter lagt til Stavanger i 2013 og 2017.
  • Ingelin Testad fra Stavanger universitetssjukehus/Helse Vest/SESAM. Testad har fått Keynes International - kanskje verdens viktigste arrangør av medisinske konferanser til å jobbe mot Stavanger. Hun jobber hardt for den store Alzheimer og Parkinsson-konferansjen "AD/PD til Stavanger".

UiS logo