Orgelmiks: Rørfløytenes dans

Søndag 16. november klokken 14.00 medvirker fløytestudentene ved IMD i konserthusets "Orgelmiks". Konserten finner sted i Fartein Valen i Stavanger Konserthus

Fløytestudentene ved Institutt for musikk og dans medvirker i konserthusets "Orgelmiks"-serie der orgelet presenteres sammen med andre instrumenter. I blåseinstrumentfamilien er turen denne gang kommet til fløyta. Det måtte bare skje, for orgelet består jo nettopp av noen tusen fløyter.

Vi får oppleve fløytekvartett med de sjeldne instrumentene alt- og bassfløyte. Det blir solomusikk og både for fløyte og for orgel. Du får også høre ny musikk som tar rommet i bruk.
Tsjaikovskijs "Rørfløytenes Dans" fra Nøtteknekkersuiten er en selvfølge. Ellers blir det musikk av Saint-Saëns, Debussy, Sigurbjørnsson, Poulenc, Bach, Alain etc.

Vidar Austvik (f. 1956), fra Bergen og Tysnes, er mangeårig solofløytist i Stavanger Symfoniorkester. Han har med seg sine fløytestudenter ved UiS/IMD. Konserthusorganist Nils Henrik Asheim medvirker på orgel.

Arrangør: Stavanger konserthus

Orgelpiper