Nytt år og nye muligheter - vi gleder oss!

Neste uke braker det løs, både på hovedcampus og i Bjergsted på Institutt for musikk og dans. Vi gleder oss som alltid, og ønsker å dele noen bilder og lydopptak fra fjorårets avsutningsseremoni med dere. Institutt for musikk og dans ønsker med dette alle studenter og ansatte på UiS lykke til med semesterstart!

Noen av IMDs studenter under blomsterseremonien for fullførte gradsutdanninger Noen av IMDs studenter under blomsterseremonien for fullførte gradsutdanninger

Tradisjonen tro ble det før sommerferien avholdt avslutningsseremoni for alle ansatte og studenter i Lille konsertsal ved Institutt for musikk og dans. Studenter som avsluttet sitt gradsprogram ble hedret med blomster og applaus. Ekstra heder fikk også studenter som har utmerket seg spesielt i løpet av studietiden. Instituttet har mottatt en testamentarisk gave Sonja Theodora Middelthon Bjønnes og Haakon Bjønnes legat, som det hvert år deles ut overskudd fra. Det ble for 2013/2014 delt ut en pris til hver seksjon (klassisk, jazz og dans) på kr. 25.000,- hver.

Danseprisen ble tildelt Rebecka Lange, en hardtarbeidene student som man knapt kan huske at har vært borte en time på disse 4 årene. Hun vurderes som en danser som er klar for det profesjonelle yrkesliv med en fantastisk teknikk og uttrykksevne. I mars 2014 ble det for første gang arrangert en kammermusikk- konkurranse på IMD, som grunnlag for stipendtildeling innen klassisk musikk. 6 ensembler deltok i konkurransen, hvor den strålende duoen Tuva Hatlelid Mortensen (obo) og Julie Hasfjord (sang) stakk av med seieren. Jazzprisen gikk til Bjergsted Jazzensemble representert ved to sentrale studenter, Morten Askildsen og Magnus Murphy Joelson, som forrige studieår la ned et formidabelt arbeid ved å arrangere egne og andre studenters komposisjoner for ensemblet. Dette kuliminerte i en fantastisk konsert på Maijazz 2014, samt den første plateutgivelse i Bjergsted Jazzensembles tiårige historie.

Her kan du se et lite klipp tatt fra seremonien, av bandet til en av jazzprisvinnerne, Magnus Murphy Joelson.

På tirsdag i neste uke samles nok en gang alle instituttets ansatte og studenter til Åpningsseremoni av det nye studieåret. Vi får kunstneriske innslag fra de ulike fagseksjoner og taler fra ledelse og studentråd. Det hele avsluttes med felles studentarrangert lunsj i instituttets kantine.

I løpet av studieåret vil det bli stor aktivitet både i og utenfor instituttet. Vi skal produsere mange konserter og forestillinger, og vi ser frem til å kunne presentere årets program for dere om kort tid.

Prisvinnerne fra venstre; Julie Hasfjord (sang), Tuva Hatlelid Mortensen (obo), Morten Askildsen (jazz-gitar), Magnus Murphy Joelson (jazz-trombone) og Rebecka Lange (dans).