Messingstudenter fra IMD på turne med musikk av Giovanni Gabrielli

Messingstudentene fra IMD skal på turne denne uken for å spille musikk av Giovanni Gabrielli . Turnéen er kommet i stand gjennom samarbeid mellom UiS, avdeling IMD og menighetene i Avaldsnes, Finnøy og Egersund, “Onsdagskonsertene” i Vår Frue kirke i Stavanger og Stavanger Museum. (Utstein Kloster).Turneen er støttet av Rogaland Fylkeskommune.

Foto: Peter Adamik Foto: Peter Adamik

Gabrieli skrev mye av sin musikk for flere messingkor som han plasserte rundt ulike steder i Markus kirken, der han jobbet.  Vi vil under konserten bruke kirkerommet på same måte. Musikken vi framfører i dag er skrevet for ett, to eller tre ulike messingkor.  Dette var på mange matter forløperen til dagens stereo og kvadrofoni.
Konsertprosjektet ledes av PK Svensen, trombone- og kammermusikklærer ved UiS, og avdelingsleder for blåseseksjonen.

Her kan du høre musikken bli fremført:

Tirsdag 6. mai:  19.30  Utstein Kloster kirke.

Onsdag 7. mai:  19.00  Hesby kirke, Finnøy

Torsdag 8. mai:  19.30:  Egersund kirke.

Fredag 9.mai:  19.30  Avaldsnes kirke

Velkommen!