Klingende kåseri med Per Dahl: "Når musikken tilpasses grammofonen"

Et klingende kåseri ved Per Dahl. Tirsdag 17. mars kl.19.30 på Norsk Lydinstitutt, Bjergsted terrasse 5A. Velkommen!

Billetter ved inngangen a kr.100.- Studenter og pensjonister kr.50.-
Enkel servering i pausen. Info: www.recordedsound.no

I grammofonens barndom (den akustiske perioden 1900-1925) var det mange begrensninger i det opptakstekniske utstyret som medførte at musikkverk ble tilpasset grammofonplatens format og kvaliteter (spilletid og dynamiske begrensninger). Men også etter innføringen av de elektriske opptak med bruk av mikrofon fra 1925 finner vi en rekke tilpasninger, og etter at den digitale opptaksteknikken overtok på 1980-tallet produseres det nå opptak som utvider og forsterker det musikalske uttrykket slik at resultatet ikke er mulig å få til i en live-situasjon. I kveldens Klingende kåseri vil Per Dahl presentere eksempler fra grammofonhistorien og reise spørsmålet om hvordan disse endringene kanskje også påvirker vår måte å lytte til musikk både på plate og konsert.

Velkommen til Bjergsted!
Klikk gjerne «deltar» der og invitér deres venner!
UiS logo
Professor Per Dahl