Julie Frøystein fra Unge Musikere til den norske finalen i Virtuos

Institutt for musikk og dans gratulerer Julie Frøystein, medlem av Unge Musikere, med plass i den norske finalen i den europeiske musikkonkurransen Virtuos.

Talentprogrammet "Unge Musikere ved Institutt for musikk og dans" tilhører det nasjonale talentutviklingsprogrammet Unge Musikere.  Det er et tilbud til spesielt talentfulle ungdommer i alderen 13-19 år som skal gi de aller fremste musikkelevene ekstra muligheter og utfordringer. Gisela Herb, førsteamanuenisis ved Institutt for musikk og dans, er ansvarlig for Unge musikere ved instituttet.

Semifinalene foregikk torsdag 9. januar i NRK Store Studio på Marienlyst i Oslo.  Av de 8 semifinalistene gikk 5 videre til finalen med Kringkastingsorkesteret. I finalen, som blir overført i NRK 1 direkte den 9. februar 2014, skal Julie Frøystein spille 2. og 3. sats av V. Williams’  tubakonsert. Vinneren av Virtuos blir sendt til den store europeiske finalen i Köln, Tyskland,  31. mai.

UiS logo