I dag ble vinnerne av Spellemannsprisen, 1B1, feiret på IMD!

På lørdag kveld gikk Spellemannprisen for «Klassisk» til Erlend Skomsvoll, Christian Ihle Hadland og ensemblet 1B1. I dag ble den feiret på Institutt for musikk og dans med kake fra rektor og dekan.

Spellemannsprisen 2014 Spellemannsprisen 2014

1B1, eller Ensemble Bjergsted 1, ble grunnlagt i 2008 av Bjøranger. Det var ifølge UiS-professoren et sammenfall av omstendigheter som gjorde det mulig å etablere et fritt ensemble av høyeste klasse i Stavanger i løpet av relativt kort tid. 1B1 er et litt annerledes ensemble som forener musikere som underviser ved Universitetet i Stavanger og dets dyktigeste studenter med medlemmer av Stavanger symfoniorkester.

I 2012 inngikk 1B1 et samarbeid med Lørdagsskolen ved Stavanger Kulturskole, Stavanger Katedralskole avdeling Bjergsted og Institutt for musikk og dans (IMD) ved UiS om orkesteropplæring for viderekommende elever. Men 1B1 driver ikke bare med opplæringsarbeid. De holder også en rekke konserter og spiller inn plater. Ensemblet har samarbeidet med fremragende utøvere og komponister, og har nå også vunnet en Spellemannspris.

Albumet Holberg Variatons kom ut i august i år, og er en av to plater ensemblet har sluppet hittil. Albumet inneholder tre ulike tilnærminger til dette lille stykket som vi kjenner bedre som Norge. Her har ensemblet 1B1 slått seg sammen med jazzmusiker og komponist, Erlend Skomsvoll og en av Norges mest spennende pianister Christian Ihle Hadland i en hylles til Edvard Grieg.

Hentet fra UiS.no

UiS logo
Professor Jan Bjøranger - grunnlegger og kunstnerisk leder av 1B1.