Gå ikke glipp av eventyrlig samtidsmusikklassiker i Lille konsertsal torsdag!

Torsdag 10 april klokken 16.00 i Lille konsertsal i Bjergsted, skal George Crumbs berømte "Makrokosmos" fremføres i sin helhet. Alle interesserte er velkomne. Gratis adgang!

Ljubov Østerberg og Humay Gasimzade Ljubov Østerberg og Humay Gasimzade

Gå ikke glipp av eventyrlig samtidsmusikklassiker i Lille konsertsal torsdag!

Torsdag 10. april får klaverfaggruppen ved Institutt for musikk og dans besøk av masterstudentene
Ljubov Østerberg og Humay Gasimzade fra Bergen. De skal presentere og fremføre George Crumbs berømte Makrokosmos komplett – en sjelden begivenhet. Makrokosmos bok I og II for to klaver ble skrevet i 1972-73 og alluderer til Bartoks Mikrokosmos for klaver. I likhet med dette består det av en rekke mindre stykker (i alt 24), og utforsker radikalt klaverets uttrykksmuligheter og uante klangfargeregister – bl.a. gjennom å spille direkte på strengene i instrumentet.

Verket presenteres i seminarform kl. 13.00 og spilles i sin helhet kl. 16.00.
Dette vil bli i stedet for det ordinære klaverseminaret denne dagen.

Gratis adgang for alle interesserte!

UiS logo