Kari Olene Oma Rønnes

Universitetslektor

Kari Olene Oma Rønnes har hovedfag fra Høgskolen i Bergen, med sang som instrument, samt adjunktutdanning fra Rogaland Musikkonservatorium. De siste årene har Kari Olene Oma Rønnes hospitert ved Norges Musikkhøgskole med professor Barbro Marklund- Petersone. Stipend fra “Fond for utøvende kunstnere” gjorde det mulig med studieopphold i London. Studieåret 2013/ 2014 er Kari Olene Oma Rønnes student ved Universitetet i Agder, innen emnet “Ledelse i skolen”.

Kari Olene har praktisert som pedagog, dirigent, sanger, kunst- og kulturformidler i ulike sammenhenger og nivåer fra og med 1984. I pedagogisk virksomhet har målgruppen vært variert, fra de helt minste elevene i Stavanger grunnskole til de litt mer viderekomne på studieretning musikk, dans, drama ved Stavanger Katedralskole, til studenter ved Universitet i Stavanger ved Institutt for musikk og dans. Oma Rønnes har også vært ansatt ved Avdeling for lærerutdanning og ved førskoleutdanningen ved Stavanger Lærerhøgskole.

Bjergsted kulturpark har vært tjenestested og studiested i mange år, noe som har resultert i utallige kunstfaglige prosjekter og produksjoner sammen med flere av Bjergsted kulturparks institusjoner, som Stavanger Symfoniorkester, Stavanger Konserthus, Stavanger Katedralskole og Stavanger kulturskole.

I flere år var Kari Olene Oma Rønnes tillitsvalgt innen fagforeningsarbeid og ved ulike musikkorganisasjoner, blant annet var Oma Rønnes president i NORBUSAM i 10 år.

Ved Fakultet for utøvende kunstfag underviser Kari Olene Oma Rønnes i ulike emner innen pedagogikk, kunstfagdidaktikk, vokaldidaktikk, pedagogisk veiledning og ved kirkemusikkutdanningen i faget kirkemusikkforum.

kari.o.ronnes@uis.no

UiS logo