Lektorstudenter får praksis i Nederland: - Vi gleder oss

Lørdag 1. februar reiste lektorstudentene Malin Asker Andersen og Christoffer Mæland til Bergen op Zoom i Nederland for å ha fire ukers praksis på RSG ‘t Rijks.

- Jeg gleder meg skikkelig til å reise. Det blir spennende å se hvordan skolehverdagen er i Nederland, og ikke minst å få komme tett inn på en ny by, sier Malin Asker Andersen.

- Grugleder meg
Christoffer Mæland er like entusiastisk over å få anledningen til å få erfaring med et annet skolesystem enn vårt eget.
- Jeg er utrolig spent. Jeg ser fram til å få oppleve en ny skolekultur, og grugleder meg til utfordringene som kommer med språk, nytt pensum og en ukjent skole. Jeg satser på at jeg klarer meg vel, men det blir spennende å se hvordan dette vil fungere.

De to lektorstudentene er i sitt tredje studieår og har nå påbegynt sin første praksisperiode på seks uker. Den første uken er de på Sandnes videregående skole. Så skal de være i Nederland i fire uker og deretter den siste uken på Sandnes igjen.

Det er første gang lektorstudenter ved Institutt for kultur- og språkvitenskap drar til utlandet for å ha praksis.
- Dette er et pilotprosjekt som er utrolig spennende å få være med på, sier studiekoordinator Mia Nygaard

Nytt samarbeid
Universitetet i Stavanger har i år inngått et samarbeid med Sandnes videregående skole og RSG ‘t Rijks i byen Bergen op Zoom i Nederland angående utveksling av studenter. I første omgang gjelder dette for lektorstudentene som skal ut i praksis i februar 2014. Til høsten kommer to lærerstudenter fra Nederland for å ha praksis på Sandnes videregående.

RSG (Regionale Scholengemeenschap) ’t Rijks er en kombinert ungdomsskole og videregående skole. Hele 2700 elever, 1248 jenter og 1452 gutter, er registrert ved skolen.

En del av undervisningen ved RSG’t Rijks er tospråklig der de nederlandske elevene undervises på engelsk. Det blir en av utfordringene Malin og Christoffer møter når de nå skal praktisere som lærere i et annet land.

- Jeg gleder meg mye til dette prosjektet, og satser på at det blir både spennende, lærerikt og utrolig artig, sier Christoffer bare timer før avreise.