Handelshøgskolen ved UiS arrangerer åpent fagseminar om priseffekt på oljeproduksjon på Norsk sokkel.

Alle interesserte er velkomne til åpent fagseminar i regi av Handelshøgskolen på UiS.

Tid: tirsdag 24. februar kl 12:15-13:15,
Sted: Handelshøgskolen ved UiS, Ellen & Axel Lunds hus, auditorium H-317.

Post Doc, Ph.D, Johannes Mauritzen fra  NHH vil presentere sitt paper: The effect of price on oil production: evidence from the Norwegian Continental Shelf.

Seminaret holdes på engelsk.

Abstract:
I use detailed field-level data on Norwegian off shore oil field production and a semi-parametric additive model to control for the production profile of fields to estimate the effect of oil prices on production. I find no significant evidence of a concurrent reaction of field production to oil prices, though a slight lagged effect is found of the magnitude of approximately 2 to 4% for a 10 dollar per barrel increase in the real price of oil. Most of this effect appears to come in the planning phase of a field's development.

UiS logo