Studentenes soleklare favoritt

Gorm Kipperberg er kåret til årets foreleser av studentene ved UiS. Økonomiforeleseren stakk av med 12,6 prosent av studentenes stemmer og ble dermed den soleklare vinneren av prisen "Årets foreleser".

Den tradisjonstunge prisen ble delt ut under åpningen av årets Fadderuke ved UiS. Den glade prisvinneren er førsteamanuensis ved Handelshøgskolen ved UiS hvor han blant annet foreleser i mikroøkonomi for hundrevis av reiseliv-, ingeniør-, sosiologi- og økonomistudenter.

- Det er fantastisk kjekt å vinne prisen. Jeg er glad i å undervise og få signaler på at det jeg gjør er riktig, sier Gorm Kipperberg, som har hatt som mål å vinne prisen etter at han kom fra USA til UiS for tre år siden.

Til smis.no sier samfunnsøkonomen at han hadde satt seg som mål å vinne prisen innen fem år. Nå kan prisen imidlertid pryde kontorveggen hans allerede etter tre.

- Det var mange gode forelesere som var nominert i år, så det gjør det ekstra kjekt å vinne, sier Kipperberg, som var en av hele 40 nominerte forelesere ved UiS.

God formidler med grundige forelesninger
Ifølge smis.no fikk Kipperberg prisen for sine formidlingsevner og sine grundige og strukturerte forelesninger. Nestleder i StOr, Lasse Heggedal, uttalte under prisutdelingen at det ikke var noen tvil om at den beste foreleleseren vant.

Hvorfor tror du flest studenter ga sin stemme til deg?

- Jeg er nok kjent for å gi dem strukturerte og grundige forelesninger, der de får en full gjennomgang av pensum. Målet mitt er alltid at studentene skal kunne gå tilbake i sine egne notater etter forelesningen og få en helhetlig historie, sier Kipperberg, som alltid ønsker at studentene tar egne notater fra undervisningen for å få kunnskapen inn under huden.

- Jeg har også lagt opp til store regelmessige oppgavesamlinger. Det blir det gode diskusjoner av og så får studentene en fasit til slutt. På den måten får studentene en gyllen mulighet til å jobbe godt med relevant stoff. De vet hva som blir forventa av dem, sier han.

- Også holder jeg fast ved tradisjonell tavleundervisning, også i store auditorier. Det tror jeg studentene liker godt, avslutter han.

Les også: Lærte triksene som studenter

UiS logo