Ny konferanse om matmarkeder og -konsum

5.-6. november arrangeres Norwegian Food Market Research Conference for første gang. Det blir foredrag om alt fra konsumenters preferanse for iskaffe til fiskekonsum i forskjellige generasjoner.

Konferansen skal fra nå av arrangeres årlig.

– Det er viktig å ha en felles samlingsplass for det norske miljøet som driver med forskning i grenseland mellom mat og marked. Vi har også som mål å tiltrekke oss forskere fra andre land. På konferansen vil vi vise fram forskningen som skjer i Norge og få impulser fra andre steder, sier Håvard Hansen, professor i markedsføring ved UiS og leder i arrangementskommiteen for årets konferanse.

Initiativet til Norwegian Food Market Research Conference kommer fra Nofima og handelshøgskolene ved Universitetet i Tromsø, Universitetet for miljø- og biovitenskap og UiS. Årets konferanse holdes ved UiS og framover skal konferansen arrangeres vekselsvis i Tromsø, Ås og Stavanger.

Psykologiske perspektiver på spising
Det første foredraget på programmet er om psykologiske perspektiver på mat og spising. Det holdes av Bas Verplanken, professor i sosialpsykologi ved University of Bath, Storbritannia.

– Verplanken er en av verdens mest anerkjente forskere innen matvaner. Vi er veldig fornøyde med at han skal holde foredrag på konferansen, sier Hansen.

Foreldres innvirkning på barns spisevaner
Konferansen dekker et bredt spekter av tema innenfor matkonsum og matmarkeder. Eksempler på tema er foreldres påvirkning på barns spisevaner, konsum av fisk i forskjellige generasjoner, effekten av kroppsstørrelsen til modeller i matannonser, og hvor villige forbrukere er til å betale for matsikkerhet på restauranter.

Se fullt program for konferansen (engelsk).

Norwegian Food Market Research Conference er støttet av Norges forskningsråd, NCE Culinology og Måltidets hus.

UiS logo
Håvard Hansen

– Målet med konferansen er at vi som forsker på mat og marked skal møtes og utvikle samarbeidsprosjekter, sier professor Håvard Hansen.