Klaus Mohn blir professor ved UiS

Tidligere sjeføkonom i Statoil, Klaus Mohn, blir professor på heltid ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger fra 1. mai. Klaus Mohn har sin professorkompetanse innen petroleumsøkonomi.

Klaus Mohn har vært ansatt i Statoil i 16 år. Fra 2009 som sjeføkonom i selskapet. I 2011 fikk han professorkompetanse og fra august 2011 ble han ansatt som professor II ved Handelshøgskolen ved UiS (HHUiS).

Han hadde da vært tilknyttet HHUiS som førsteamanuensis II siden august 2008. Klaus Mohn har også tatt sin doktograd ved UiS.

Gleder seg til å forske
Til Dagens Næringsliv sier Mohn at han ser fram til å bli del av det han kaller et team av «fremadstormende forskere».

– Det er et særdeles spennende miljø som vokser frem ved handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger. Det er et team av fremadstormende forskere som jeg gleder meg til å bli en del av. Jeg ser frem til å supplere dem med min kunnskap fra næringslivet og petroleumsrettet virksomhet, sier Mohn i et intervju med DN 5. april.

Professor Ola Kvaløy ved HHUiS er glad for at Klaus Mohn nå blir UiS-professor på heltid.

– Vi er veldig fornøyd med å få Klaus Mohn med på laget. Han vil tilføre HHUiS mye, både gjennom sin faglige kompetanse - med fokus på energi og makroøkonomi - og gjennom sin brede næringslivserfaring, sier Kvaløy.

Økonomi, ressurser og politikk
Klaus Mohn er utdannet samfunnsøkonom fra Norges Handelshøyskole (1991). Hans tidlige yrkeserfaring omfatter forskning i Statistisk sentralbyrå og makroøkonomisk analyse i DnB Markets. Han ble tilsatt i Statoil som makroøkonom i 1996, og tilbrakte fem år i konsernsjefens sekretariat fra 2000-2005. Deretter arbeidet han tre år med sin doktorgrad i petroleumsøkonomi, som ble forsvart ved Universitetet i Stavanger i 2008. Mohn vendte deretter tilbake til Statoil, og ble utnevnt som selskapets sjeføkonom fra 2009.

Interesseområdene hans omfatter makroøkonomi, energimarkeder, ressursforvaltning og petroleumsvirksomhet, med politikk-implikasjoner både internasjonalt og i Norge.

Les også: Klaus Mohn ansatt som professor II

UiS logo
Klaus Mohn

BLIR UIS-PROFESSOR: Tidligere sjeføkonom i Statoil, Klaus Mohn, blir professor på heltid ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger fra 1. mai.