Klaus Mohn ansatt som professor II

Klaus Mohn har fått tildelt professorkompetanse i petroleumsøkonomi, og er nå ansatt som professor II ved Handelshøgskolen ved UiS. Klaus Mohn er sjeføkonom i Statoil, og har sin ph.d. fra UiS.

Klaus Mohn var tidligere førsteamanuensis II ved UiS. Gjennom vitenskapelige publiseringer har han nå fått tildelt professorkompetanse i petroleumsøkonomi. 1. august ble han ansatt som professor II ved HHUiS.

Til daglig er Mohn sjeføkonom i Statoil. Her leder han selskapets arbeid med makroøkonomi og langsiktig energimarkedsanalyse, hvor tilgangen til eksterne analyser og akademisk forskning spiller en svært viktig rolle.

Den nye professorens interesser omfatter makroøkonomi, energimarkeder, ressursforvaltning og petroleumsvirksomhet, med politikk-implikasjoner både internasjonalt og i Norge.

– Som professor II ved UiS ser jeg fram til å styrke kompetansen ytterligere i grensesnittet mellom Statoil og HHUiS til nytte og glede for begge parter, sier Mohn, som vil bidra gjennom studentveiledning, undervisning, forskning og formidling.

Viktig ressurs
Professor Ola Kvaløy ved HHUiS er svært glad for ansettelsen.

– Klaus Mohn blir en veldig viktig ressurs for oss og vi ser fram til videre samarbeid med ham, sier Kvaløy.

Klaus Mohn er utdannet samfunnsøkonom fra Norges Handelshøyskole (1991). Hans tidlige yrkeserfaring omfatter forskning i Statistisk sentralbyrå og makroøkonomisk analyse i DnB Markets. Han ble tilsatt i Statoil som makroøkonom i 1996, og tilbrakte 5 år i konsernsjefens sekretariat fra 2000-2005. Deretter arbeidet han tre år med sin doktorgrad i petroleumsøkonomi, som ble forsvart ved Universitetet i Stavanger 2008. Mohn vendte deretter tilbake til Statoil, og ble utnevnt som selskapets sjeføkonom fra 2009.

Les også: Toppjobb til Klaus Mohn
Les også: – Finanskrisen kan dempe oljeleting