– Invester i små barns læring

– Tidlig læring er avgjørende for et barns muligheter. Derfor er det nødvendig at vi gir barnehagene ressurser og rammer til å jobbe mer systematisk med det, sa professor Mari Rege ved Handelshøgskolen, UiS under NHOs årskonferanse.

Professor Mari Rege på NHOs årskonferanse 2014 (foto: NHO)

– Det er på tide at vi ser den samfunnsøkonomiske nytten av å investere i kvalitet i barnehagen, sa Mari Rege.

– Læring fostrer mer læring. Det er renters rente effekt av å investere tidlig i små barns læring.

Hun viste til norsk og internasjonal forskning som viser at en investering i tidlig barndom og læring har stor virkning på barns muligheter til å lykkes senere i livet.

Rege foreslo flere barnehagelærere per barn, konkrete ferdighetsmål i barnehagens rammeplan og gratis daglig kjernetid i barnehagen til alle fire- og femåringer.

Se Mari Reges innlegg på NHOs årskonferanse 2014.

UiS logo