ALLTID FØRST Informasjonsbrev for Handelshøgskolen ved UiS – uke 7/13

HESTEKJØTT
Elisabeth Linde Melbye ble fredag 15.2 intervjuet av Rogalands Avis i forbindelse med den såkalte hestekjøttskandalen. Hun uttalte blant annet at hestekjøtt rent ernæringsmessig er på linje med annet rødt kjøtt – kanskje til og med litt sunnere. Problemet i denne saken er at kjøttet ikke er deklarert, og at man er usikker på om kjøttet inneholder medikamentrester eller andre potensielt skadelige stoffer. Artikkelen om dette skal etter planen stå på trykk lørdag 16.2.

SOMMERSKOLE
Bernt Arne Ødegaard
er medlem av en komite som skal jobbe fram en sommerskole for de beste masterstudentene innenfor finansfeltet i Norge. Initiativet kommer fra Norwegian Finance Initiative (Norges Bank), som også vil finansiere dette. Komiteen er satt sammen av medlemmer fra BI, Universitetet i Oslo, NHH, NTNU og Handelshøgskolen ved UiS.

PUBLISERINGER, PRESENTASJONER OG KONFERANSER
Mari Rege
holdt fredag 8.2 et foredrag på Veldferdsforum, Rokkansenteret (Universitetet i Bergen). Foredraget hadde tittelen "Som far, så sønn: Hvorfor er familiebakgrunn så viktig for å lykkes i utdanningsløpet og arbeidslivet?"

Tirsdag 12.2 avholdet Studentersamfunnet i Bergen en debattkveld kalt Trygdesamfunnet. Debatten var presentert slik på Studentersamfunnets nettsider: "Norge har en av verdens mest sjenerøse velferdsordninger. I få land er de økonomiske kostnadene ved å stå utenfor arbeidslivet lavere. Gjør dette oss til navere?" Kjetil van der Wel (forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus) og Mari Rege var invitert til å innlede debatten.

Onsdag 13.2 var Mari Rege invitert til stabsseminaret ved NHH. Mari holdt et innlegg kalt "Father Presence and the Intergenerational Transmission of Education Attainment."

Kenneth Wathne deltar på konferansen 2013 AMA Winter Marketing Educator’s Conference (Las Vegas, USA) 15. - 17.2. Kenneth har ledet komiteen som har valgt ut vinneren av den prestisjefulle John A. Howard/AMA Doctoral Dissertation Award, og er også bedt om å dele den ut i forbindelse med Awards Luncheon 16.2.

Sarah Lindeberg deltar på et phd-kurs i internasjonal skatterett i Wien fra 15.2-18.2. Sarah vil presentere prosjektet sitt.

Elisabeth Lind Melbye er invitert til å skrive en artikkel basert på egen forskning på foreldre-barn interaksjoner og barns inntak av frukt og grønnsaker i The IFAVA Scientific Newsletter (International Fruit and Vegetable Alliance). Nyhetsbrevet kommer ut på engelsk og fransk og sendes til medlemmer i mange land. Medlemmene består av forskere, representanter fra helsemyndigheter og helsearbeidere.

Loran Chollete deltar på to konferanser hvor han vil presentere artikler våren 2013: Theory, Experiments and Applications workshop og Risk, Uncertainty and Decision Conference – begge i Paris.

Kenneth Wathne og Bjarte Ravndal har begge fått antatt artikler på konferansen INFORM Marketing Science som arrangeres i Istanbul 11.-13.7.

PERSONALNYHETER
Eric Brun
er tilsatt som ny leder for Industriell økonomi, risikostyring og planlegging (IØRP). Dette ble vedtatt i styret ved UiS 14.2. Det betyr at Eric sier opp sin stilling ved HHUiS i løpet av våren 2013.

Håvard Hansen har fått innvilget 12 måneders forskningstermin fra 1.8.