ALLTID FØRST Informasjonsbrev for Handelshøgskolen ved UiS – uke 23/12

ERNÆRINGSFYSIOLOGEN ADVARER
Elisabeth Lind Melbye var intervjuet i Stavanger Aftenblad 2.6 angående hyperslanking. Aftenbladet hadde en sak om en superslanker som gikk på såkalt steinalderdiett med mye proteiner, mineraler og vitaminer – men med lite karbohydrater. Melbye forteller at slike slankekurer potensielt er helsefarlige, og at personer som over tid er i en tilstand av ketose risikerer alvorlige plager, og i verste fall kan dø: ”Videre vil nyrene kunne skades ved svært høyt proteininntak over tid, og for mye mettet fett kan føre til åreforkalkning.” Melbye advarer spesielt mot å kombinere slike strenge dietter med hard trening.

SEMINAR I REGI AV SR-BANK
Klaus Mohn gav en presentasjon under tittelen "Energy Perspectives: Implications for Norwegian Oil and Gas Activities" for SR-Banks årlige oljeservice-seminar i Stavanger 5.6. Det investororienterte seminaret samlet om lag 70 mennesker fra bank, finans og leverandørindustri, med temaer som spente fra makroøkonomiske utsikter til selskapspresentasjoner.

NM I STUDENTBEDRIFT
Egil Svela er i Oslo 6.-7.6 som jurymedlem i NM i studentbedrift. Arrangører er Ungt Entreprenørskap og NHO (mfl). Egil er formann i juryen som skal kåre årets beste studentbedrift. 18 studentbedrifter fra universiteter og høgskoler i hele landet deltar. Vinneren får delta i EM (avholdes i Skopje, Makedonia).

PUBLISERINGER, PRESENTASJONER OG KONFERANSER
Bernt Arne Ødegaard har tre nye working papers klare: Empirics of the Oslo Stock Exchange. Basic descriptive results 1980-2011, Empirics of the Oslo Stock Exchange. Liquidity results 1980-2011 og Empirics of the Oslo Stock Exchange. Ownership results 1980-2009. Artiklene finnes på følgende nettside: http://swopec.hhs.se/stavef/

Senter for innovasjonsforskning arrangerte seminar 5.6: "Åpen innovasjon og internasjonalisering i norsk næringsliv" med åpent foredrag ved forsker Sverre Herstad fra UiA/NIFU.

Senter for innovasjonsforskning avholder også seminar onsdag 13.6: "A Conceptual Discussion with New York City based Clean Technology Enterprises as cases in point". Foredragsholder er Bala Mulloth, førsteamanuensis ved Central European University Business School.

Tatiana Iakovleva skal presentere artikkelen "Open innovation as platform for SME’s entrepreneurial strategies" på konferansen XXIII ISPIM Action for Innovation: innovating from experience i Barcelona, Spania (17.-23.6).

12.-13.6 deltar Yuko Onozaka på konferansen "The IV Workshop on Valuation Methods in Agro-food and Environmental Economics: Methodological and Empirical Challenges in Valuation Methods." Konferansen avholdes i Castelldefels (Barcelona, Spania). Yuko skal presentere artikkelen "Personality differences, Food Choice and Health Logo Use", skrevet sammen med Elisabeth Lind Melbye og Håvard Hansen.

Jan Frick og Åse Lea deltar på iTract Meeting (Improving Transport and Accessibility through new Communication Technologies) i Gøteborg 6.-8. 6. Dette er en del av The Interreg IVB North Sea Region Programme.

Mandag 11.6 arrangeres det forskningsseminar ved Espen Henriksen og Elin Berg (begge fra Norges Bank). Seminaret omhandler "The Norwegian Finance Initiative". Seminaret avholdes på rom 125 i EAL- hus fra 1130-1330.

Bernt Arne Ødegaard deltar 15.6 på konferansen "2012 Nordic Corporate Governance Workshop". Konferansen avholdes på Reykjavik, Island. 12.-14.8 avholdes konferansen "Agricultural and Applied Economics Association Annual Meeting" i Seattle, USA. Her vil Yuko Onozaka presentere artikkelen "What If You Stop and Think about It? Nutrition Logos and Product Selection Behavior", også denne skrevet sammen med Elisabeth Lind Melbye og Håvard Hansen.

PERSONALNYHETER
Nina Drange
disputerte 1.6 for ph.d.-graden ved UiS med avhandlingen Omsorgen for barna i velferdsstaten.

Bernt Arne Ødegaard er ansatt som professor II ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Olga Kurzynoga er ansatt i ny administrative stilling (vikariat). Olga hadde sin første arbeidsdag 4.6, og vil sitte på kontor H-119.

HHUiS arrangerer sommerfest på Renaa lørdag 9. juni klokken 1900. Tidligere på dagen stiller HHUiS mann- og kvinnesterke i Nordsjørittet.