Alltid først - Informasjonsbrev for Handelshøgskolen ved UiS uke 17/12

ØKONOMISTUDENT MED ROMFARTSPLANER
Student Fredrik Bendz Aarrestad er en av tre norske studenter som har fått plass på årets sommerkurs ved NASAs Kennedy Space Center som blir arrangert av International Space University (ISU). I ni uker skal Aarrestad fordype seg i romfartens muligheter sammen med 120 deltakere fra nærmere 30 land:
”Mange rynker litt på nesen når en økonomistudent vil studere romfart. Det er nok ikke mange økonomistudenter som interesserer seg like mye for romfart som det jeg gjør. Men for meg kan vitenskap og romfart helt klart sees i et samfunnsøkonomisk perspektiv. Mange teknologiske nyvinninger har kommet som resultat av at romfartsforskingen har utfordret hva som er mulig i denne verden. Teknologiske nyvinninger har jo vært med å skape den økonomien vi har i dag. Vitenskap gjør morgendagens teknologi mulig, og slik skapes morgendagens jobber og vi får økonomisk vekst, sier Aarrestad i en artikkel på uis.no. For tiden jobber Aarrestad med en bacheloroppgave om den samfunnsøkonomiske verdien av vitenskapelig framgang - med hovedvekt på romfart. Gorm Kipperberg er veilederen hans.

DOKTOR I MATVANER
Elisabeth Lind Melbye
har den siste perioden fått betydelig publisitet rundt sitt doktorgradsarbeid. Hun har vært intervjuet av NRK radio, og hennes arbeid har vært presentert på forskjellig vis i blant annet Sandnesposten, Rogalands Avis, DN.no, Fædrelandsvennen, Nationen og Stavanger Aftenblad. En engelsk artikkel om arbeidet hennes har også medført at Melbyes arbeid er presentert i flere nettaviser i Asia, Europa og USA.

RASKERE TILBAKE
Hele Stavanger HF og Universitetet i Stavanger (Mari Rege, Venke Furre Haaland og Kjetil Telle) har inngått et samarbeid om en studie som skal undersøke mulige effekter av sykefraværsprosjektet Raskere tilbake. Helse Vest finansierer samarbeidet med 1 500 000,-.

GODE SØKERTALL
Handelshøgskolen ved UiS har også i år svært gode søkertall. Rettsvitenskap er det studiet ved UiS med flest søkere per studieplass i Samordna Opptak (SO) - hele 306 søkere til 15 plasser. Bachelor i økonomi og administrasjon er det studiet som har flest søkere i SO, med 527 søkere til 120 studieplasser. Siviløkonomstudiene er også populære. Den toårige masteren i økonomi og administrasjon har 5,5 søkere per studieplass; den femårige 4,8 søkere.

PUBLISERINGER, PRESENTASJONER OG KONFERANSER
Seminarserien Økonomi og finans avholdt 25.4 et seminar med Yohei Mitani fra Handelshøgskolen ved UMB. Tittelen på seminaret var Robustness: Tests of Incentive Compatible Referenda: Consequential Probability, Group Size, and Value-cost Difference.

Onsdag 2.5 (klokken 1130 på rom H125 i EAL-bygg) arrangeres det seminar med stipendiat Venke Furre Haaland. Foredraget hennes har fått tittelen Pro-Cyclical Mortality: What Can We Learn From Norwegian Registry Data?

Jan Frick er valgt som medlem tll International advisory board og til International scientific committee for APMS- konferansen 2012. APMS er en konferanse for forskning knyttet til Advances in Production Management System. 2012- konferansen har fokus på ”Competitive Manufacturing for Innovative Products and Services”.

PERSONALNYHETER
Roar Hjulstad
har gått av med alderspermisjon. Roar hadde sin siste arbeidsdag ved UiS fredag 30.3.12.

UiS logo