Ofte stilte spørsmål om innlevering av masteroppgave til biblioteket

Hvordan konverterer jeg Word-filen min til PDF?
Dette ordner du i Word. Hvis du har Word velger du "Lagre som" og videre "Adobe PDF". Det vil da bli laget en PDF-utgave av oppgaven din.

Hvis du ikke har Word må du bruke en PDF-konverter. Det kan du gjøre ved å velge Skriv ut og videre velge "Adobe PDF" eller "SPSS pdf konverter" som printer. Da blir ditt Word-dokument konvertert, og du kan lagre det som PDF. Disse PDF-konverterene er installert på alle PCer i biblioteket.

Jeg trenger å få skannet enkelte sider av oppgaven min (f.eks. vedlegg og forside), og få satt disse sidene sammen med resten av oppgaven. Hvor kan jeg få gjort dette?
Biblioteket kan hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg.

Hva slags passord trenger jeg for å kunne logge meg inn?
Klikk på «Logg på via Feide», så kan du logge deg inn med det vanlige brukernavnet og passordet som du bruker i It's Learning.

Vi er to som skal levere sammen – må vi registrere begge to?
Nei, det er nok at en av dere registrerer, men begge navnene må komme klart frem i forfatter-feltet. Obs ! Ikk bruk spesialtegn (ink. æ, ø, å) i filnavnet, det skaper problemer.

Jeg har registrert min oppgave i Brage, men jeg  gjorde en feil, hva skal jeg gjøre nå?
Vi kan sende oppgaven tilbake til deg, og da kan du laste opp ny fil eller endre informasjon uten at du trenger å gjøre hele registreringen på nytt.

Hvis det var en feil med registreringen, f.eks. at du har registrert deg i feil samling, er det ingen katastrofe. Det kan vi endre, og du trenger ikke gjøre det på nytt. Hvis du har lastet opp flere ganger regner vi med at vi kan se hvilken som er den nyeste registreringen.

Skal jeg ta med den formaliserte forsiden fra instituttet?
Ja, og husk at den skal være rød hvis oppgaven er konfidensiell.

Jeg vet ikke hvilken samling jeg skal registrere i / hvilken instituttkode jeg skal bruke?
SV-HH = Handelshøgskolen
SV-IH = Institutt for helsefag
SV-IS = Institutt for sosialfag
SV-IMKS = Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag
SV-NHS = Norsk hotellhøgskole
HF-IBU = Institutt for barnehagelærerutdanning
HF-IGIS = Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk
HF-IKS = Institutt for kultur- og språkvitenskap
TN-IDE = Institutt for data og elektronikk
TN-IØRP = Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging
TN-IKM = Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi
TN-IMN = Institutt for matematikk og naturvitenskap
TN-IPT = Institutt for petroleumsteknologi

Min oppgave skal være konfidensiell, eller jeg ønsker ikke å publisere. Hva gjør jeg?
Du må likevel registrere i Brage. Det er viktig å notere under registreringen at den er konfidensiell, og du noterer datoen da den kan offentliggjøres i feltet «embargodato». IKKE huke av for "Privat innførsel", men om du ønsker at oppgaven aldri skal offentliggjøres, skriv en dato langt frem i tid i feltet "Embargo" – f.eks. 2525-06-15".
Siden vi ikke oppbevarer papiroppgavene lenger, kan det være greit å tenke på at Brage er måten å synliggjøre oppgaven på.

Hva er disse Creative commons-lisensene?
Les gjerne om creative commons her: http://creativecommons.no/
Vi anbefaler å velge en CC BY-lisens dersom du ønsker å spre og synliggjøre arbeidet ditt, (den mest åpne lisensen som krever at du svarer ja på alle spørsmålene), men dette er valgfritt.

Jeg har ennå noe jeg lurer på. Hvem kan jeg ta kontakt med for å få hjelp til levering og publisering av masteroppgaven min?
Bibliotekets kontaktperson når det gjelder levering av masteroppgaver er Linda Johnsen. Hun har tlf. 51 83 11 14 og e-post linda.johnsen@uis.no

UiS logo