Elektronisk innlevering av masteroppgaver til biblioteket

Alle masterstudenter skal levere sin oppgave til biblioteket ved å selv registrere den i databasen UiS Brage.

UiS Brage er UiS sitt institusjonelle, åpne arkiv. Arkivet inneholder masteroppgaver, vitenskapelige artikler og avhandlinger produsert av studenter og ansatte ved universitetet, og dokumentene er tilgjengengelig for alle i fulltekst på internett. Når du registrerer din oppgave i UiS Brage vil den bli gjort åpent tilgjengelig dersom du ønsker det. Levering til biblioteket via Brage er obligatorisk.

PDF-filen du leverer inn i UiS Brage bør være akkurat lik den trykte versjonen av oppgaven.

For å se hvordan du skal registrere oppgaven din må du bruke en veiledning. Her er en versjon for hvert fakultet:

Dersom du ikke har norsk personnummer kan du ikke logge deg inn via Feide. Se her hvordan du logger deg inn uten å bruke Feide.

Hvis du ønsker en trykt utgave av veiledningen kan du få det på biblioteket.

Ved behov for ytterligere hjelp kan du ta kontakt med biblioteket.

Frist: Du må ha registrert din oppgave i UiS Brage før innlevering til instituttet.

Fra databasen UiS Brage vil de fleste oppgaver gjøres fritt tilgjengelig på internett. Unntak er konfidensielle oppgaver og oppgaver som forfatteren ikke ønsker å ha offentlig tilgjengelig. Du vil få mulighet å legge inn informasjon om dette ved registreringen, hvis det skulle være nødvendig.

Å ha masteroppgaven publisert på internett kan være god markedsføring av forfatteren i forhold til potensielle arbeidsgivere, og den økte tilgjengeligheten vil kunne hjelpe andre studenter senere.

Det er kun oppgaver med karakteren C eller bedre som publiseres i UiS Brage.

HVORDAN SKAL DEN ELEKTRONISKE UTGAVEN AV MASTEROPPGAVEN MIN VÆRE?

Dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp til i forbindelse med dette kan du ta kontakt med Linda Johnsen på tlf. 51 83 11 14 eller e-post linda.johnsen@uis.no.

OFTE STILTE SPØRSMÅL (FAQ) OM LEVERING OG PUBLISERING AV MASTEROPPGAVE.