Lær å skrive i Wikipedia!

Skrivekurs for kvinnelige studenter og ansatte torsdag 1. oktober.

Logo Wikipedia

Wikipedia er et av verdens mest leste nettsteder. Det er bygd opp av bidrag fra hundretusenvis av mennesker, men kun ti prosent av skribentene er kvinner. Denne skjevheten ønsker Wikimedia Norge å endre på.

De inviterer derfor sammen med biblioteket ved UiS til kurs i hvordan redigere på Wikipedia. Målgruppen er kvinnelige studenter, men kvinnelig ansatte er også hjertelig velkomne.

Kurset finner sted torsdag 1. oktober klokken 14.15-17.30 på bibliotekets kursrom, KE A-259. Påmelding via denne lenken.Påmeldingsfrist var egentlig 23. september, men det er fortsatt mulig å melde seg på.Kurset er gratis.

Wikipedia er verdens største dugnad, og alles kunnskap og innspill er viktige for å gjøre nettleksikonet best mulig. For å delta på kurset kreves det ingen forkunnskap, men det er ønskelig at du tenker litt over hva du kunne tenke deg å skrive om.

Kurset vil bestå av en innføring i hvordan Wikipedia fungerer, med praktisk Wikipedia-opplæring ved Åsa Paaske Gulbrandsen og Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge. Du trenger ikke ha med egen PC, men det er mulig dersom du ønsker det.

Vi serverer et lite måltid og kaffe underveis.

Dette lærer du:

• Hvordan skrive en god Wikipedia-artikkel
  • Krav til kilder
  • De tekniske løsningene på Wikipedia
  • Oppbyggingen av Wikipedia
  • Lisensiering og opplastning av bilder