Studieverkstedet får nasjonal oppmerksomhet

Fagtidsskriftet Bok og Bibliotek har i nyeste utgave satt av to sider til UiS sitt studieverksted.

Bok og Bibliotek er et av de viktigste norske tidsskriftene om bibliotek, med en bred dekning av hva som skjer i fag- og folkebibliotek. I sin nyeste utgave, som kom i forrige uke, har Studieverkstedet ved UiS fått inn en artikkel om sin virksomhet.

Ingeborg Marie Jensen, koordinator for Studieverkstedet, har selv skrevet artikkelen. Hun forteller om bakgrunnen for at de startet i februar dette året, og erfaringene så langt.

Det registreres et stadig større behov for hjelp med sitering, kildebruk og referansehåndtering, og mange opplever det å skrive akademisk som en utfordring. En rekke universitet i Norge og internasjonalt har allerede svart på dette ved å opprette forskjellige typer senter for skrivehjelp, så Studieverkstedet hadde litt å bygge på i startfasen.

I sitt første år har Studieverkstedet bevist at det er et behov for denne tjenesten ved UiS. De har åpent to dager i uka. I løpet av disse ukentlige timene har ca. 180 studenter fått veiledning. I tillegg deltok i høst rundt 400 studenter på kurs med ansatte ved Studieverkstedet og Universitetsbiblioteket. Under semesteråpningen 15. august fikk Studieverkstedet UiS sin årlige Læringsmiljøpris. Alt dette motiverer til videre innsats og utvikling, for å hjelpe studentene ved UiS til å skrive stadig bedre.

LES ARTIKKELEN "STUDENTER I KØ FOR Å FÅ SKRIVEVEILEDNING".

Bilde fra utdeling av Læringsmiljøprisen for 2016