PhD on Track

PhD on Track er en ny ressurs som hjelper stipendiater med utfordringer de støter på i sitt arbeid, som kartlegging av litteratur og publisering av resultater.

Illustrasjon fra nettstedet phdontrack.net

PhD on Track vil være et nyttig verktøy for stipendiater. Nettstedet består av tre moduler: Modul én tar for seg effektive måter å kartlegge forskningslitteratur på, valg av sitering og refereringsstil, og valg av verktøy for referansehåndtering. Modul to tar for seg publiseringsprosessen, med temaer som innsending for publikasjon, spørsmål om opphavsrett og Open Access-publisering. Den siste modulen handler om evaluering og rangering av publiseringskanaler.

PhD on Track er tilrettelagt for bruk på PC så vel som via nettbrett og mobilskjerm. Nettstedet er på engelsk.

PhD on Track ble lansert 23. mai. Prosjektet er et samarbeid mellom Aalborg Universitet, Høgskolen i Bergen, Norges Handelshøgskole, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.