Lydopptak av bokpresentasjon med Sigrun Karin Ertesvåg og Pål Roland

Sigrun Karin Ertesvåg og Pål Roland presenterte boka "Ledelse av endringsarbeid i barnehagen" i Hotellhøgskolens forsknings- og opplevelsessenter torsdag 31. oktober, med Grete Dalhaug Berg som kommentator. Du kan høre hele presentasjonen her.

Bilde av Sigrun Karin Ertesvaag, Pål Roland og Grete Dalhaug Berg

Dette var første gang det ble arrangert en bokpresentasjon i dette lokalet, og det ble godt mottatt. Det hyggelige møterommet hadde få ledige plasser under presentasjonen, og velsmakende kringle og kaffe bidro til god stemning. For de som ønsket det var det også mulighet for et besøk på Kokebokmuseet.

Ertesvåg og Roland byttet på å snakke om boka de har skrevet sammen. De kunne fortelle at boka ble skrevet på direkte oppdrag fra Gyldendal forlag: De så at det var behov for en bok om endringsarbeid i barnehagen, og spurte Sigrun Karin Ertesvåg om hun kunne ta på seg å skrive den. Hun kunne si ja til dette dersom hun fikk ha med seg Pål Roland som medforfatter, noe som gikk i orden etter en stund. Med denne boka ønsker de hjelpe alle som driver med ledelse av barnehager med å gjennomføre endringsprosesser og implementere endringer i organisasjonen.

Grete Dalhaug Berg fra Høgskulen i Volda var kommentator under presentasjonen. I sitt innlegg la hun vekt på at dette er en bok det lenge har vært et behov for. Det har fram til nå være skrevet svært lite om dette temaet for norske barnehageledere, så denne boka fyller et tomrom. Berg var full av lovord om forfatternes arbeid, og hun ser fram til å formidle denne boka videre til sine egne studenter. Hun avsluttet med å si at den er "et must".

Du kan laste ned lydopptaket på webcast.uis.no.