How Norway Avoided the Oil Curse and Enjoyed its Blessings

Farouk Al-Kasim har siden 1960-tallet vært viktig i oppbyggingen av regelverket for norsk olje- og gassproduksjon. 20. mars kommer han til UiS for å holde foredraget "How Norway Avoided the Oil Curse and Enjoyed its Blessings".

Farouk Al-Kasim er et stort navn innen «oljå», og har siden 1960-tallet har vært viktig i oppbyggingen av regelverket for norsk olje- og gassproduksjon. 20. mars kommer han til UiS for å holde foredraget "How Norway Avoided the Oil Curse and Enjoyed its Blessings". Det er studentforeningen for geologistudenter ved UiS, Geode, som har invitert ham til universitetet.

Farouk har blant annet vært direktør for ressursforvaltning i Oljedirektoratet, fått ONS Ærepris i 2006 og blitt utnevnt ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Foredraget 20. mars er i auditorium 110 i Elise Ottesen-Jensens hus (kart), og Geode serverer kaker og kaffe.

Foredraget er åpent for alle (både studenter og ansatte). Det Al-Kasim har bidratt med til velferdsstaten Norge er interessant å høre om for studenter som går petroleumsgeologi, petroleumsteknologi, økonomi, samfunnsrelaterte studier,for å nevne noen.

Les mer om arrangementet på Facebook: "Guest lecture with Farouk Al-Kasim at UiS - come join us!".

Bilde av Farouk Al-Kasim