Forelesning om økokritiske perspektiv på barnelitteraturen

Den 11. desember arrangeres årets siste gjesteforelesning i seminarrekken til programområdet The Greenhouse. Da kommer professor Nina Goga ved Høgskulen på Vestlandet på besøk.

Årets siste gjesteforelesning i seminarrekken til programområdet The Greenhouse blir arrangert den 11. desember. Da kommer Nina Goga, professor i barnelitteratur ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) på besøk. Goga leder forskningsprosjektet "Nature in Children’s Literature" ved HVL.

I forelesningen "Økokritiske perspektiv på barnelitteraturen – landskap, dyr og planter" gir Goga en kort introduksjon til fremveksten av økokritiske perspektiv på barnelitterære tekster. Hun vil legge spesielt vekt på forholdet mellom barnelitterære klassikere og nordisk barnelitteratur og diskutere dette med utgangspunkt i fremstillinger av landskap, dyr og planter.

Alle er velkomne!

For mer informasjon om The Greenhouse, samt nyheter om kommende seminarer kan du besøke Facebook-gruppa til The Greenhouse.

Illustrasjon på barnelitteratur.