Marta Breen: F-ordet

I samarbeid med Forskningsdagene og Kapittelfestivalen presenteres et foredrag av feminist og forfatter Marta Breen.

Marta Breen har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. I sitt foredrag «F-ordet» snakker hun om behovet for feminisme i 2017.

Med humor og bilder viser journalist og forfatter Marta Breen fram en rekke eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis. Hun kommer inn på hvordan du selv kan yte motstand mot det kommersielle presset. Her får du gode tips til hvordan møte typiske argumenter og klisjeer i debatten om likestilling.

Breen har flere bøker bak seg, blant annet «Rosa streker, røde tall» (Manifest, 2011) og «Født feminist» (Gyldendal, 2014).

Boka «F-ordet» (Manifest 2015), skrev Breen sammen med Madeleine Schultz og Jenny Jordahl. I den får vi en frisk innføring i feminisme for de som lurer på om de er feminister eller ikke. Foredraget drar veksler på denne boka.

UiS sin egen Brita Strand Ragnes ved Institutt for kultur- og språkvitenskap vil introdusere Marta Breen og hennes foredrag på Universitetsbiblioteket.

Arrangement på Facebook

Bilde av Marta Breen