Studieverkstedet er blitt grønt

Elgen Reidar tar imot deg i døra når du kommer inn i Studieverkstedets nye lokaler i underetasjen i universitetsbiblioteket. Nå kan studentene gå barbeint i gresset, krype sammen i en hengestol eller la blikket flakke over bjørkestammer og fargerike småfugler mens de får veiledning i skriving av våre erfarne skrivementorer.

• bilde fra studieverkstedet
    Spesialbibliotekar Marte Pupe Støyva og mentor Tor Arne Hystad prøver ut de nye hengestolene.
  • bilde fra studieverkstedet
    Mentorer er på jobb tirsdager 12-15 og torsdager 14-17.
  • bilde fra studieverkstedet
    Det nye rommet er skreddersydd til aktivitetene som skal foregå der. Hver detalj er kommet på plass med studentenes beste i tankene.
  • bilde fra studieverkstedet
    Masse strømuttak gjør det lett å jobbe med PCen.

Skrivementorer

Tilbudet til studentene er det samme, mentorer er på jobb tirsdager 12-15 og torsdager 14-17, men omgivelsene er nye. Hele høstsemesteret 2017 var Studieverkstedets aktivitet flyttet opp i biblioteket, mens det ble jobbet på spreng med en «total makeover» i underetasjen.

Flytt inn i en skog

Ideen var at vi ville skape en følelse av skog. Stemningen skal være avslappet, annerledes enn andre undervisningsrom, og innby til kreativitet og samarbeid. Hele den ene veggen er tapetsert med bjørkestammer pyntet med små gullstjerner. Naturfarger som ulike nyanser av grønt, brunt og grått preger rommet, og det er brukt materialer som kork, bambus og naturfarget tre.

Samarbeid

Vi håper rommet vil yre av liv til alle døgnets tider, og inspirere studentene til å studere sammen på nye måter. Tre robuste, store bord innbyr til gruppearbeid. Spesialbestilt på ekstra store mål gir de god plass til å brette ut bøker og papirer. En stor skjerm kan knyttes til en av pc-ene for at alle kan få se det det arbeides med. En benk langs hele den ene langsiden gjør det mulig å fylle opp rommet til kurs og diskusjoner i plenum. De som vil trekke seg tilbake litt, eller krølle seg sammen med ei bok eller et nettbrett, kan gjøre det i behagelige lenestoler, hengestoler eller gode sofaer.

Skriveworkshops

Flere ganger i semesteret vil det bli holdt ulike kurs og skriveworkshops i Studieverkstedet. Rommet blir ett av bibliotekets kursrom, der det kan bli holdt søkekurs, kildekurs, kurs i studieteknikk og liknende. I tillegg vil Studieverkstedet arrangere egne workshops av typen Skrivenatt eller Shut up and write, der studentene kan skrive på egne arbeider, få korte innledninger om aktuelle skrivetemaer, små kurs og veiledning av erfarne skrivelærere og mentorer.

Vi håper de nye omgivelsene vil inspirere studentene og at de kan bidra til økt skriveglede og følelse av mestring. De inspirerer i alle fall oss. Vi gleder oss til å sette i gang aktiviteter i rommet.

Tekst: Ingeborg Marie Jensen
Foto: Mari Hult