Studenter må ha egen bærbar datamaskin

Kunnskapsdepartementet har vedtatt at studenter ved alle norske studiesteder skal ha egen bærbar maskin.

Egen bærbar datamaskin Egen bærbar datamaskin

I juni i år bestemte kunnskapsdepartementet at lærestedene kan kreve at studenter skal ha egen bærbar datamaskin for bruk i studier. Dette innebærer også at studentene skal ha egen bærbar PC til bruk på eksamen.

Studenter kan ikke pålegges å anskaffe bestemt programvare eller særlig spesialiserte eller kraftige datamaskiner, men det forutsettes at datamaskinen har et nyere operativsystem og en godkjent nettleser.

Fortsatt foregår mange eksamener på penn og papir, men stadig flere går digitalt i Inspera. I januar 2016 ble det vedtatt av styret på UiS at digital eksamen skal være førstevalg ved eksamensavvikling og målet er at innen høsten 2017 skal hele 80% av skriftlige skole eksamener gjennomføres digitalt.