Nå kan du dele dine resultater via Vitnemålsportalen

Skal du søke jobb eller søke videre studier? Nå kan du raskt og enkelt dele dine resultater elektronisk via Vitnemålsportalen.

Hva er Vitnemålsportalen?

Vitnemålsportalen er en ny digital tjeneste, utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du selv hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter. Tjenesten er gratis å benytte. Resultatene hentes direkte fra institusjonenes databaser. Hvis du har studert flere ulike steder vil du finne alle dine resultater samlet på et sted. Du trenger ikke lenger kontakte lærestedene og be om å få tilsendt karakterutskrift, du logger deg bare på www.vitnemalsportalen.no og legger inn e-postadressen til den som skal se dine resultat.

Du velger selv hvem som skal få se dine resultater, om han/hun skal se alle dine resultat eller bare noen, og hvor lenge resultatene du deler skal være tilgjengelige.  Mottaker vil få en e-post med en elektronisk lenke til Vitnemålsportalen. Her kan mottaker både se dine resultat og laste dem ned som en PDF med elektronisk signatur.

Hvordan virker Vitnemålsportalen?

Det er kun du som kan logge deg på i Vitnemålsportalen og få opp dine resultater. En mottaker kan altså kun få se dine resultater dersom du har gitt ham/henne tilgang til dette. Pålogging gjøres via ID-porten (MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides) eller Feide (Felles Elektronisk IDEntitet i utdanningssektoren).

Hvilke institusjoner deler resultater med Vitnemålsportalen?

Vitnemålsportalen henter per i dag resultater fra alle institusjoner som benytter datasystemer Felles Studentsystem, det vil si alle statlige universitet og høgskoler.

Du kan lese mer og logge inn på www.vitnemalsportalen.no

Tekst: Sara Nustad Mauland
Foto: Karoline Reilstad