Endelig slipper du å skrive med penn og papir på eksamen!

UiS satser stort på digital eksamen, og nå vil flere og flere studenter slippe å skrive på penn og papir på eksamen.

I juni 2016 bestemte Kunnskapsdepartementet at lærestedene kan kreve at studenter skal ha egen bærbar datamaskin for bruk i studier, og på eksamen. Selv om noen digitale eksamener vil foregå på UiS sine egne maskiner vil flesteparten være såkalte BYOD (Bring your own device).

Dersom du skal ha med egen maskin på eksamen skal du ha fått tydelig beskjed om dette, blant annet på e-post fra eksamenskontoret.
I denne e-posten står det hvilket rom du er plassert på og at du må ha med egen datamaskin. Det vil også stå hvilke krav som stilles til maskinen din og hvilke forberedelser som må gjøres på forhånd.
Alt dette kan en lese mer om på våre sider om digital eksamen

Trenger du å låne en maskin?

Dersom du ikke klarer å skaffe en bærbar datamaskin til bruk på eksamen, og ikke har venner eller bekjente å låne av så er det mulig å søke om å få låne en av UiS.
Fristen for å søke er 14 dager før eksamensavvikling.
Send søknad med begrunnelse for hvorfor du trenger å låne PC, hvilken eksamen dette gjelder (emnekode) samt dato eksamen avhold til eksamen@uis.no.

MERK: Møter du opp uten egen bærbar data og uten å ha søkt om (og fått godkjent) å låne maskin, så vil du ikke få gjennomføre eksamen.

Ta kontakt med eksamenskontoret dersom du har noen spørsmål på e-post eksamen@uis.no

Stresset for eksamen? Fortvil ikke, les mer om hvordan du kan forberede deg og dermed senke skuldrene

To studenter på biblioteket.